Lexikon šílených matek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lexikon šílených matek

Alan (vlevo) a Charlie maminku snesou vždy jen chvíli.
Alan (vlevo) a Charlie maminku snesou vždy jen chvíli. (Foto Profimedia.cz, ara)

Dnes slavíme svátek maminek, což jsou bytosti milé, láskyplné, nám nejbližší. Ovšem možná je dobré si připomenout, že ne vždy se jedná o milující, vřelé ženy, které pro své potomky udělají první, poslední. Podívejme se na galerii seriálových a filmových matek, které bychom nechtěli ani v nejhorším snu! Drsné, sobecké, deviantní. No tak, teď jděte a kupte té svojí matičce kytku, dejte jí pusu a buďte vděční i za to, že vám občas lískla jednu výchovnou, někdy se moc ptala a strachovala a chtěla, ať nosíte v zimě punčocháče a čepici.

Evelyn Harperová
DVA A PŮL CHLAPA
Nutno přiznat, že se syny, jako jsou vyžírka a bambula Alan a proutník Charlie, musíte být máma otrlá a silně »nad věcí«. A trochu sobecká a drsná. Ale dáma každým coulem! Evelyn (Holland Taylorová) svoji výchovu v happy duchu uplatňovala už od dětství svých chlapců, primárně se stará o svoje zdraví a bohatství. A své milence. Například na pohřbu svého syna během smuteční řeči nabízela jeho dům k prodeji. Druhá šance: Když je potřeba, postará se, nechá u sebe bydlet nevděčnou rodinu a nikdy na ni nezanevře. Odtažitý přístup ve výchově je pozitivní pro další osobnostní otužilost.

Bonnie Plunkettová
MÁMA
Tato dáma je takové číslo, že na ní stojí celý seriál (110 epizod, vysílá Nova). Bonnie (Allison Janneyová) je bývalá závislačka, která měla dceru v 17 letech a těžce to nezvládla. Teď se vše snaží napravit, je ovšem pořád cynická, nebojí se drobných podvodů, lží a krutých pravd. Druhá šance: Je na dobré cestě, jen by si měla někdy nejdřív promyslet, co řekne, než jí to vypadne z úst.

Stiflerova máma
PRCI, PRCI, PRCIČKY
Mít přitažlivou matku je jedna věc. Mít ale přitažlivou matku, která chce spát s vašimi kamarády, je věc druhá. A když ji načapáte při sexu na kulečníkovém stole, můžete jít rovnou na terapii. Vnadná, kyprá a obscénní Jennifer Coolidge byla pro tuto roli ideální, ale za maminku, která vám má pofoukat bolístku, ji fakt nechcete... Druhá šance: Stifler se z traumatu nakonec oklepal, vnadná blondýna by ale měla hledat úlovky v jiných vodách.

Beverly Hofstadterová
TEORIE VELKÉHO TŘESKU
»Pokusný králíček« Leonard je z ní při každém setkání na prášky, Beverly (Christine Baranski) si ale nemůže pomoci, je to spíš vědkyně a psycholožka než matka, takový Sheldon v sukních. A Sheldona má evidentně raději než svého syna. Je emancipovaná, drsně upřímná. Až k pláči. Svého chlapce považuje za totálního moulu. Druhá šance: Když někde v hloubi srdce objeví mateřskou lásku a synovi svoje emoce ukáže, budou mít radost oba.

Ilona
MOST!
Ještě že je Tonda inteligentní a ambiciózní od přírody, rodiče mu toho totiž v genech moc nepředali. Luďan (Martin Hofmann) je buran a tupoun. K tomu pro něj máma Ilona (Jitka Čvančarová) chce průměrný život a dává mu hodně špatný příklad, je to zlatokopka a rasistka. Navíc si nabrnkla Němce a na kluka kašle. Druhá šance: Ilona se nakonec naštěstí ukázala v dobrém světle, tedy co se Tondy týče. Jako člověk zůstane omezená a plná předsudků, synek ji ale bude mít rád.

Celý článek si můžete přečíst v sobotním vydání tištěného deníku Aha!

 



Přečtěte si
ivoadler
12. 5. 2019 • 11:40

Zase jsem se začal dívat na Dva a půl chlapa. Opět tam totiž vystupuje Charlie Sheen. Ale ten Alan mě tam se re. Chápu, že ve většině komedií, musí být aspoň jeden wool. Proti gustu žádný dišputát, ale já bych se bez woola klidně obešel, ale tvůrci asi ne. Ale tak blbej by zase bejt nemusel.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.