Zatoulaný pštros způsobil dopravní zmatek v Třinci: Zpomalil vlaky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zatoulaný pštros způsobil dopravní zmatek v Třinci: Zpomalil vlaky!

Pták se rychle oklepal a mohl vyrazit domů.
Pták se rychle oklepal a mohl vyrazit domů. (Foto HZS)

Kvůli zatoulanému pštrosovi v pátek večer nabíraly zpoždění vlaky ve Vendryni u Třince! Uprchlík se totiž toulal u trati. Nakonec zraněné a vyděšené zvíře chytili hasiči.

Dospělý pštros uprchl z malé farmy poblíž Frýdku-Místku. Hbitě doběhl do Vendryně, která je od města vzdálená asi 30 kilometrů. Chodil tam okolo železniční trati. „Kvůli volně pobíhajícímu ptákovi musely být na nějakou dobu zpomaleny vlaky projíždějící mezi železničními stanicemi Třinec-centrum a Vendryně,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Na uprchlíka si počíhalo deset hasičů a dva policisté. Ti vytvořili rojnici a zvíře po půlhodině odchytili. „Úspěšní byli i díky majiteli, který zřejmě dokázal svého svěřence uklidnit hlasem,“ uvedl Kůdela. Majitel hasičům také pomáhal při ošetření zraněného opeřence a jeho transportu do přepravní bedny.

Hasiči s majitelem mu krk obvázali.

Zranila ho lokomotiva?
Pštros si ze svého krátkého pobytu na svobodě odnesl ošklivé zranění na krku, který mu po odchytu museli obvázat hasiči, zatímco ho jeho pán držel za hlavu. Je možné, že ho zranil právě projíždějící vlak. „Nakonec se ale projevila jeho skvělá kondice a klidně odjel s majitelem domů,“ popsal šťastný konec Kůdela.

Uprchlíka zřejmě zranil projíždějící vlak.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.