5 let od sebevraždy Bartošové (†48): Co ji dovedlo na koleje? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

5 let od sebevraždy Bartošové (†48): Co ji dovedlo na koleje?

Iveta Bartošová (†48)
Iveta Bartošová (†48) (Foto Aha! – D. Malík, D. Kundrát, M. Hykl, M. Pátek, P. Machan, A. Malachovský)

Neuvěřitelných pět let dnes uplyne od sebevraždy Ivety Bartošové (†48)! Výročí si připomínají jak její kolegové, fanoušci a média, tak i zpěvaččina rodina. Sám vdovec Josef Rychtář, kterému je dnes 61 let, půjde opět ke kolejím, kde Iveta zemřela pod koly vlaku.

„Půjdu tam, dělám to tak každý rok,“ řekl Aha! Rychtář. „Jde sice o výročí, ale já na Ivetku myslím pořád, každý den, takže u mne se nic v tento den nezmění,“ doplnil s tím, že to je jako před chvílí, když spolu naposledy mluvili. „Život strašně utíká a kdybych mohl těch pět let vrátit zpátky a něco změnit, udělal bych to, aby tady mohla být s námi,“ dodal. Když mu deník Aha! telefonoval, slyšel, jak si Rychtář jako vyzvánění nastavil hit své tragicky zesnulé ženy Tři oříšky. A nechal ho pěkně dlouho znít…

Co udělá Artur? 

Výročí smrti maminky si dnes zcela jistě připomene i její syn Artur Štadil (22). K hrobu na hřbitově v Říčanech ale nepůjde. Ani tam za celých pět let nebyl! „Nevidím důvod, proč by měl Artur chodit s kytičkou někam, kde maminku nemá. To tu svíčku může zapálit kdekoliv,“ prohlásila Arturova bývalá chůva Golda a poukázala tak na fakt, že v hrobě není uložena urna s Ivetinými ostatky. Tu má vdovec Josef Rychtář stále doma. O víkendu dokonce přiznal, že jsou v urně s popelem i Ivetiny šperky. „Já se bojím dát Ivetku do hrobu. Jsou různí vandalové, které napadne ledacos,“ podotkl.

Vzpomínky v televizích i v rádiu

Pět let od smrti Bartošové dnes připomene ve svých reportážích i televize Nova nebo Top Star na Primě. Do playlistu pro dnešek zařadí více hitů od Bartošové i české rádia, mimo jiné Frekvence 1.

Rekonstrukce osudného dne

Iveta na tom nebyla před smrtí psychicky ani zdravotně vůbec dobře. Řada lidí z jejího okolí varovala, že se stane katastrofa. A bohužel měli pravdu! Takto vypadal osudný 29. duben 2014, kdy si vzala život.

cca 9:00
Iveta snídá s manželem a společně plánují, že jeho narozeniny oslaví dobrou večeří.

cca 9:30-10:00
Rychtář telefonicky kontaktuje redakci Aha!. Na odpoledne slibuje rozhovor o Ivetině aktuálním stavu. Zpěvačka přes telefon zdraví redaktory.

cca 10:30
Rychtář po snídani zakóduje svou ženu v domě (prý, aby se cítila v bezpečí) a odjíždí do Říčan. Na policii tam musí podat vysvětlení ke rvačce s jejím ctitelem Zdeňkem Macurou (44) ve Svitavách.

cca 10:45
Bartošová je sama v domě a rozhodne se skoncovat se životem. Není jasné, na základě jakého podnětu. Údajně maluje manželovi k jeho narozeninám obraz a píše dopis na rozloučenou. Obléká se a jde pěšky ke kolejím.

11:29
Iveta umírá v kolejišti v Uhříněvsi pod koly vlaku City Elephant mířícího do Uhříněvsi dál k Benešovu.

12:31
Zpráva se dostává do světa, chrlí ji rádia, televize i on-line média. Nejprve se objevuje informace o tom, že vlak srazil v Uhříněvsi 48letou ženu, následně vdovec Rychtář potvrzuje, že jde o jeho ženu.

14:01
Na smrt Bartošové začínají reagovat její kolegové. „Milí příznivci, je to pár minut, co jsem dozvěděl tu hroznou zprávu. Je to velká lidská tragédie, proto upouštím od jakýchkoli vzpomínek na Ivetu... Cokoli v tuto chvíli říct, je zcela zbytečné,“ sdělil tehdy Karel Gott (79).

 Nedožitá 50. Ivety Bartošové (†48): Rychtář vyrazil plakat na hrob!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
nicnezpravda
29. 4. 2019 • 10:50

Hlavní je že ho Darina vykopla z baráku

nicnezpravda
29. 4. 2019 • 10:47

rychta si ukázkové po.ral zivot a jeho synové se zbláznili .jeden už se dvakrát přejmenoval, druhý byl cvok vždy

lavie
29. 4. 2019 • 09:01

...a žije

lavie
29. 4. 2019 • 08:59

Už 5 let je svobodná a volná...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.