Veronika Žilková: Jde na mateřskou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Veronika Žilková: Jde na mateřskou!

Veronika Žilková
Veronika Žilková (Foto Aha! – M. Rušinová, Instagram.com)

Skončila v divadlech, vrátila všechny nabízené filmové a televizní role a dokonce na úřadě oficiálně zastavila svoji živnost. Veronika Žilková (57) nemůže jinak. Kvůli rodině definitivně opouští svůj umělecký život v Česku.

Od konce minulého roku, kdy se její manžel Martin Stropnický (62) stal velvyslancem v Izraeli, se za ním postupně stěhovala i Veronika a dcera Kordulka (12). Ta v Tel Avivu dokonce na konci ledna nastoupila do školy. Herečka se sice starost o rodinu tam snažila skloubit s herectvím v Česku, zjistila však, že je to nad její síly.

„Za těch posledních pět měsíců jsem let Česko – Izrael absolvovala desetkrát. A dospěla jsem k závěru, že to tak nejde. Je důležité, aby Kordulka měla matku,“ prozradila deníku Aha! Veronika. „Kariéra se sice s dětmi skloubit dá, ale musíte žít alespoň v jednom městě. Vychovala jsem pět dětí a na mateřské nikdy nebyla. V den porodu Kordulky jsem natáčela Tele Tele, a 10 dní po něm jsem zase stála před kamerou. Takže myslím, že jí tu mateřskou i dlužím, byť na ni nastoupím až teď, po třinácti letech,“ krčí rameny herečka.

Manželka velvyslance

V Činoherním klubu nastupuje na neplacenou dovolenou, v Divadle Bez zábradlí a v zájezdovém představení Čarodějka její role převezmou alternace. „Budu doufat, že se za tři a půl roku budu mít kam vrátit,“ doufá herečka. Něco ale vrátit nepůjde. „Musela jsem třeba odmítnout krásný film Honzy Hřebejka, kde mě nahradila Alena Antalová,“ lituje Žilková.

Stane seprý ženou v domácnosti na plný úvazek. „Budu mít oficiálně status manželky velvyslance. Ten ani práci neumožňuje. A například stanovuje, kolik dní mohu během manželovy mise strávit v Česku. Takže maminku a děti sem budu brát na prázdniny, budu vařit, starat se o manžela a dceru a snažit se být šťastná,“ dodává Žilková.

 Michaela Dolinová vs. Veronika Žilková v kuchyni



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.