Nečekaná zpráva ze slavné rodiny: ŽILKOVÁ OPOUŠTÍ MANŽELA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Nečekaná zpráva ze slavné rodiny: ŽILKOVÁ OPOUŠTÍ MANŽELA!

Martin Stropnický a Veronika Žilková
Martin Stropnický a Veronika Žilková (David Turek, instagram, archiv)

Musela učinit jedno z nejsložitějších rozhodnutí ve svém životě. Ale nemůže jinak. Veronika Žilková (58) sbalila sebe i dceru Kordulu (14) a vrací se natrvalo zpět do Česka, zatímco její manžel Martin Stropnický (63) nadále zůstává v Izraeli, kde zastává post velvyslance České republiky. Co se stalo?

V Izraeli kvůli pandemii koronaviru platí přísná opatření, v těchto dnech obyvatelé třeba nesmějí opustit svá bydliště na vzdálenost větší než sto metrů. Ministerstvo zahraničních věcí ČR proto už přede dvěma týdny poslalo výzvu k doporučené evakuaci rodinných příslušníků diplomatů. „Původně jsem to odmítla, protože jsem netušila, jakých rozměrů pandemie dosáhne. Situace se ale změnila. Evropská unie zvažuje roční karanténu pro seniory, hranice se jen tak neotevřou a já mám v Praze maminku, které bude v květnu šestadevadesát let. Moje místo je teď v Česku. Vezmu si ji k sobě a zůstanu s ní, dokud mě bude potřebovat,“ řekla deníku Aha! Žilková.

Je tak připravená i na situaci, že se s manželem třeba rok neuvidí. „Je to samozřejmě možné, ale starší mají přednost. Bratr Štěpán je v Panamě, která také zavřela hranice, a o maminku se v Praze zatím stará moje sedmdesátiletá sestra a další členové rodiny. Nemůžu je v tom ale nechat. Maminka žije v domově s pečovatelskou službou, který je v karanténě, nikdo za ní nesmí, tak jí chodí každý den někdo mávat z chodníku do okna. A posílají jí kastrůlky s jídlem, protože třeba o víkendech se tam nevaří. Už je takhle odříznutá několik týdnů a bojím se, že jí docházejí síly,“ svěřila se Veronika.

Maminku si po návratu, kdy stráví 14 dní v povinné karanténě, herečka vezme k sobě domů a uzavře se s ní do dobrovolné izolace. „Potřebuje, aby s ní někdo byl. Nikdo jiný si ji vzít nemůže, protože mají nebo čekají děti, a maminka by byla ohrožena nákazou. Takže jsem si sama zvolila, že půjdu do domácího vězení za ní,“ dodává Žilková.

Problémy s letem

„Do Evropy nic nelétá a i vybrané spoje se průběžně ruší, takže nevím přesně, kdy a jak přiletím. Letenka, kterou mám na příští týden, je poskládaná tak, že cesta do Česka mi potrvá tři dny,“ lamentuje Veronika, která ani nemá jistotu, kam složí hlavu. „V domě máme nájemníky a syn Honza čeká s partnerkou dítě,“ uzavírá odhodlaná Žilková.

Veronika Žilková přiznala: Svatba syna v ohrožení a pláč po hovoru s vnoučaty!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
18. 4. 2020 • 10:28

Madam Žilková vyhodí z fleku nájemce , kteří jí platí balík za pronájem celého domu ?Nebo jim vyhradí kousek ? A hodí přes palubu manžela? - ona bigotní katolička " v dobrém i zlém" ? Karanténa je teprve 3 neděle, což loni i předloni a před tím bylo kvůli chřipkám taky a v té době bylo matce už přes 90 taky.
Zneužívá osobu matky. Chce pryč, protože se s Kordulkou v Izraeli nudí.Na pláž nesmí, na výlet nesmí, nakupovat nesmí a návštěvy přijímat nesmí.Stará Žíla dokáže štěkat , jak pes a sprostá a jednoduchá Kordula taky. Schytává to Stropnický a to je "ponorka " jen chvíli! Tady naběhne Kordula za kámoškama z fcb a za koníkem a Žíla v červnu poletí , jak s ke***m do profláklé Ščukovy konzervatoře a bude dodatečně učit dipl. umělce předmět PROJEV.
Babče objedná kastrůlky taky, protože nevaří .Za Stropnickým budou jezdit na prázdniny, jak často je jedno, lety platí stát.Ubytování taky .Stropnický je v.ů.ů.ů.l, nasadit si do kožichu profláklou Žílu může je blb.Na výchově Korduly se nepodílí, ani nemůže! Děti z předchozího manželství má chytré, ale to co vzešlo z dělohy Žíly je děs běs!
2 osvojené děti, ať si nebere Žíla do úst.Nestíhala je vychovávat, tak jak ani ne ty vlastní.Honila furt chlapy a prachy!!

cukrenka
18. 4. 2020 • 10:20

Její maminka do DS chtěla, a někteří rodiče milují své děti tak, že se pro ně i obětují, když si myslí,že je něco učiní šťastnějšími. Já to plně chápu, a oboustranně je to moc hezké. Kéž by to takto bylo všude.

majojo
17. 4. 2020 • 21:35

Slavná rodina? Spíš profláknutá.

herecka
17. 4. 2020 • 16:57

Nic proti paní Žilkové. Ale to nevěděla dřív, že má starou maminku, kterou dala do ústavu? To neměli starší přednost??Dokud si mohla ona a její Aguš užívat moře a tepla, tak si na mámu nevzpomněla. Až jsou nuceni být v karanténě, vzpomněla si, že je maminka opuštěná? Je hezké, že o nic chce pečovat, to ji ctí, jen tam cítím trošku vypočítavosti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.