Jana Doleželová: Tohle je můj milenec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jana Doleželová: Tohle je můj milenec!

Jana Doleželová s Miroslavem Šimůnkem hrají ve fi lmu milence.
Jana Doleželová s Miroslavem Šimůnkem hrají ve fi lmu milence. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Populární režisér Dušan Klein si na své konto připsal už další snímek! Minulý týden totiž padla poslední klapka filmu Svatba na bitevním poli, kde ztvárňují hlavní role Bolek Polívka (58), Marek Vašut (47), misska Jana Doleželová (26) či Miroslav Šimůnek (29). A fi lmaři museli svádět boj nejen s nedostatkem času, ale i s výtečným moravským vínem!

Svatba na bitevním poli se totiž natáčela převážně na jižní Moravě, kde co dům, to sklípek. „To byl trochu problém, protože jsme měli na natočení extrémně málo času. Dokonce jsem musel nad herci vyhlásit »suchý« zákon, ale ono to bylo celkem jedno, protože mě v tomhle moc neposlouchali. Ale musím přiznat, že všichni tvrdě makali, než šli na lahvinku,“ svěřil se nám se svými dojmy »rejža« Klein.

Předtím, než však herci mohli do sklípku, museli si natočit svou porci záběrů, které se nezřídka protahovaly přes noc až do ranních hodin. „Točilo se pouhých dvaadvacet dní a polovina z nich v noci, takže to občas bylo hodně náročné. Během svých natáčecích dní jsem spal průměrně tři hodiny denně, takže jsem musel spánek dohánět třeba i v maskérně,“ svěřil se Miroslav Šimůnek, který hraje záviděníhodnou roli milence Jany Doleželové.

Ve filmu se objeví i muzikálový zpěvák Roman Vojtek, pro kterého byla jeho postava kněze teprve druhou filmovou rolí. „Po deseti letech jsem se opět dostal k filmu, tak jsem to snad nezvoral,“ doufá Vojtek. Svatba na bitevním poli bude mít svou filmovou premiéru na začátku ledna 2008.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.