Pohádka o Lady Gaga: Od šikany k Oscarovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pohádka o Lady Gaga: Od šikany k Oscarovi

Lady Gaga
Lady Gaga (profimedia.cz)

Kdo by si před 11 lety pomyslel, že si tahle zpěvačka popových cajdáků na nesmyslně vysokých podpatcích přijde v normálních šatech i účesu pro cenu akademie za nejlepší píseň? Roky jsme na Lady Gaga (32) zírali jako na zjevení a ona schválně provokovala, šokovala, nechtěla zapadnout.

Do hudebního světa vtrhla jako tornádo a stejně tak na sebe upozornila i ve světě filmovém. Když s Bradleym Cooperem u klavíru dozpívali na podiu duet Shallow z filmu Zrodila se hvězda, tleskali jim lidé vstoje a pokračovali i po komerční přestávce. Už věděla, že se jí to povedlo, Ve své sbírce má během dvou měsíců Grammy, Zlatý glóbus i Oscara.

Peklo ve škole

O úspěch ale musela Stefani Joanne Angelina Germanottová tvrdě bojovat. Rodiče, kteří věděli, jak je vzdělání důležité, ji zapsali do katolické školy, což bylo pro holku, která ráda vynikala, prokletím. „Malovala jsem si velké obočí ve stylu Evity. Používala jsem samoopalovací krémy a byla jsem hodně tmavá. Lidé mi říkali, proč jsi sakra tak oranžová, proč se tak češeš, vypadáš jak lesba. Proč tak vypadáš, když jsi ve škole? Nadávali mi do cour, někdy jsem do školy ani nechtěla jít,“ prozradila v rozhovoru. Šikaně ale vděčí za až tvrdohlavost a vůli, i když to nikdy úplně nepřekonala.

Risk nevyšel

Hudbu milovala odmalička, už v 11 letech brala osobní lekce zpěvu od Dona Lawrence, který připravoval třeba i Christinu Aguileru. Vedle pečlivé studentky byla i rebelkou, nebála se riskovat. Vykašlala se na to, co chtěli rodiče, a i když studovala na prestižní umělecké vysoké škole NYU Tisch School of the Arts, skončila a vyrazila do světa na vlastní pěst. „Opustila jsem celou rodinu, pronajala si ten nejlevnější byt, jedla ho*na, dokud se nenašel někdo, kdo by mě poslouchal,“ řekla. Bylo jí 19, podepsala kontrakt s nahrávací společností a vypadalo to skvěle. Jenže za tři měsíce přišla facka v podobě výpovědi smlouvy a následoval pád na dno. Tančila v pajzlu v burleskních představeních a propadla kokainu. „Byla jsem na pódiu v tangách, přes zadek mi viselo pár třásní, zapalovala jsem spreje na vlasy, tančila na Black Sabbath a zpívala o orálním sexu,“ vzpomínala.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Skladba Shallow z filmu Zrodila se hvězda. Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hartkathry...@...
3. 3. 2019 • 17:26

Zmęczony stałych prób, aby schudnąć? Polecam najlepszy środek na odchudzanie, mi pomogło >>>> www.Takeslim.Com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.