Jiří Pomeje (†54): Dcera (5) neví, že už táta není! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Pomeje (†54): Dcera (5) neví, že už táta není!

Jiří Pomeje s dcerou Aničkou
Jiří Pomeje s dcerou Aničkou (archiv Blesku)

Rakovina se mu rozšířila do celého těla a Jiří Pomeje (†54) musel být převezen do sanatoria. Na jeho odchod se i tak manželka Andrea (30) nedokázala připravit. A teď nemá sílu říct to té, na níž mu záleželo nejvíc – dceři Aničce (5).

Bolest byla tak velká, že se o sebe nedokázal postarat sám. Kromě konce se nejvíc bál, aby ho v zuboženém stavu neviděla pětiletá dcera a nevyděsilo ji to. Její matce tak zakázal, aby ji k němu vodila. Nicméně jak to jen šlo, tak si spolu aspoň volali. Ona tatínkovi vyprávěla, jak se jí daří ve školce, on sám raději mlčel. „Nakreslila mu obrázek, nedávno spolu taky mluvili po telefonu. Říkala jsem dceři, aby řekla tatínkovi, že na něj myslíme. Opravdu nám není jedno. Snad nemyslí na to, že je někde zavřený na pokoji a my si tu žijeme s novým chlapem idylu. Tak to není. O tátovi pořád mluvíme,“ nechala se Andrea slyšet v lednu.

Drží ji stranou

Teď stojí dýdžejka před bolestným problémem, jak Aničce vysvětlit, že už jí tatínek telefon nezvedne. „Nemám teď na to sílu jí to říct,“ přiznala Andrea serveru Extra.cz, že o úterní smrti svého tatínka vůbec nic netuší. Máma se ji proto snaží izolovat od zvídavých otázek ostatních dětí ve školce. Bezstarostné dětství dceři už jednou narušilo jejich divoké soužití.

Bála se ho

Vdova včera na sociální síti popsala, co všechno s dcerou vedle nemocného manžela prožívala, než v sobě našla sílu loni v dubnu odejít. I když Jiří dceru miloval nejvíc na světě, kvůli jeho zálibě v pití se s ním doma sama bála. „S malým dítětem se před ním musíte zamykat v pokoji a počkat až vystřízliví,“ popsala. Velkou oporou je Andree její partner, klempíř Petr Plaček (37). „Bez něj bych se asi zbláznila. Ještě že ho mám, s tou jeho neuvěřitelnou trpělivostí,“ uzavřela.

Dýdžejka o soužití s nemocným hercem: Neopustila jsem ho, ničil mě!

Doteď v sobě všechno dusila! Poté, co jí část přátel Jiřího Pomeje (†54) dává za vinu jeho chřadnutí v posledních měsících, šla jeho Andrea se vším ven. Nikdo si prý nedokáže představit, jakým peklem vedle něj prošla. 

Před deseti měsíci mu k sobě zavřela cestu a muže, který si prošel náročnou léčbou rakoviny hrtanu, vystěhovala z bytu. Dva dny po manželově smrti se tak na Andreu sesypaly dost nenávistné komentáře. „Co se děje, mě strašně bolí! Nevíte bohužel nic z toho, co se u nás za poslední roky ještě před nemocí dělo,“ brání se teď vdova na sociální síti.

„Když jsem ho loni odvezla do nemocnice, myslela jsem, že o něj přijdeme. Byla jsem tam každý den, spala tam, když měl uzkosti a ataky z abstinence a zavislosti na lecích,“ svěřila se a popsala další děsivé detaily jejich soužití. „Večery probrečíte, aby to on a dítě nevěděli. Ráno zase pozitivně, jako by to byla chřipka. Když mu bylo v lednu potvrzeno, že je zdráv, doufala jsem, že svůj život změní, ale nestalo se. Bylo to ještě horší. Psychologa odmítal. Bála jsem se jeho odchodu ven a umírala strachem, v jakém stavu přijde,“ popsala ve zkratce.

„Vydržela jsem to až do dubna. Vážila jsem 49 kilo. Anička se doma bála. Chtěla jsem odejít nejdřív já, řekla jsem, ať si všechno nechá. On odmítl a opilý si tu před domem udělal show. Nic nepochopil. Uvědomte si, že jsem ztratila člověka, se kterým jsem byla 8 let 24 hodin denně. Anička ztratila tatínka, mám strach, jak s tím bude žít dál. Jsou to nejtěžší dny v mém životě,“ popsala Andrea, co všechno teď prožívá.

 Andrea ať si sáhne do svědomí! Vyhodit chlapa s rakovinou? Důvěrnice Pomeje (†54) o konci jeho života

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.