Strážmistr Topinka Robert Mikluš: Z ňoumy je odporný fízl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Strážmistr Topinka Robert Mikluš: Z ňoumy je odporný fízl

Robert Mikluš
Robert Mikluš (ČT)

Jako začínající ostravský herec si musel vystačit i s dvanácti tisíci měsíčně. Poté, co oblékl uniformu strážmistra Topinky, se mu ale nabídky jen hrnou. Robert Mikluš (36) se tak dostal až mezi herce Národního divadla!

Když se poprvé objevil na prknech Stavovského divadla, které je jednou ze stálých scén ND, pomalu celé hlediště vybuchlo smíchy. V inscenaci Kouzelná země má totiž na sobě zase policejní uniformu, která navíc dost připomíná jeho seriálový stejnokroj. Na rozdíl od neškodného poplety Topinky ale tentokrát hraje nebezpečného příslušníka Veřejné bezpečnosti Frídu. Hra, která jeadaptací románu Jáchyma Topola Noční práce, se totiž odehrává v srpnu 1968.

„Hraju tam momentálně jako host, ale zatím se tam nezabydluju,“ řekl deníku Aha! Mikluš. Jeho přítelkyně, herečka Veronika Lazorčáková (30) je v Národním divadle ve stálém angažmá už od sezony 2017/2018. Momentálně se ale chystá na mateřskou. „Zrovna si teď dělala legraci, že jsem jí udělal dítě, abychom nebyli v Národním spolu. Říkala mi v nadsázce – bál ses, že budu lepší než ty, tak sis udělal dítě!“ svěřil se Robert se smíchem.

 Strážmistr Topinka trailer



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.