Manželka Antonína Navrátila tvrdí: Dceři je ve stacionáři líp, než u vlastního táty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Manželka Antonína Navrátila tvrdí: Dceři je ve stacionáři líp, než u vlastního táty

Aha! 17. 1. 2019
Aha! 17. 1. 2019 (Foto Aha! - Martin Pekárek, archiv Antonína Navrátila)

Dlouhých 27 let se Antonín Navrátil (60) alias Honza ze seriálu Kamarádi snaží získat postiženou dceru Kateřinu (30) do své péče. Exmanželka Ivana Navrátilová (52) deníku Aha! prozradila, proč je jejich holčička ve stacionáři a proč nechce, aby se o ni staral vlastní otec.

Kateřina onemocnla ve čtyřech a půl letech. Prodělala vážnou operaci mozku podle odborných psychologických posudků je mentálně na úrovni dítěte předškolního věku s IQ 30, takže se nedokáže o sebe sama postarat. Proto je nyní v denním stacionáři v Sedlci. Matka ji tam vozí ráno a do čtyř hodin si ji vyzvedává. Je s touto službou velice spokojená. „Katce je dobře mezi vrstevníky. Má tam přátele,“ vysvětluje Ivana. Podle ní se tam Katka rozvíjí daleko lépe než kdyby byla s rodinou jejího bývalého muže. „Hrají divadlo, vyrábí keramiku, chodí na výlety,“ popisuje Navrátilová podle možností pestrý život své dcery. Táta ale nemůže pochopit, že je dcera ve stacionáři, když on by se o ni chtěl starat. Jenže jeho exmanželka má jasno.

„Dceru v osmnácti zbavili svéprávnosti. Před třemi lety znovu posuzovali její stav. Nemůže o sobě rozhodovat,“ popisuje Ivana. „Ráda bych se dělila o péči o ni, ale musel by to být zodpovědný člověk. A to pan Navrátil není,“ uzavírá. 

 Bývalý herec prý nechal dceru několikrát bez dozoru, pustil ji po operaci hlavy na koně bez helmy a podobně. A ještě dodává, že se Katčin otec ani neozval na Vánoce, natož aby přinesl dárky.

Otec: Je to tam pěkné, ale...
Táta by chtěl mít dceru u sebe. „Dcera Kateřina je v současnosti ve stacionáři Sedlec, kam za ní jezdím, pokud získám telefonické povolení. Skutečně je to tam pěkné, ale pohled, jak Katka skládá pytlíky, je děsivý,“ tvrdí Antonín Navrátil. Podle svých slov by jí chtěl umožnit lepší život.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.