Druhá tvář Antonína Navrátila z Kamarádů: SOUD! Dceru s IQ 30 »okradl« o 295 000 KČ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Druhá tvář Antonína Navrátila z Kamarádů: SOUD! Dceru s IQ 30 »okradl« o 295 000 KČ!

Kačenka se o sebe nedokáže postarat, její IQ je 30
Kačenka se o sebe nedokáže postarat, její IQ je 30 (Foto: TV Barrandov, ara)

Získal by cenu antiotec roku! Bývalý dětský herec Antonín Navrátil (57) alias Honza z Kamarádů a princ z desítek pohádek se ke své postižené dceři zachoval podle tvrzení její matky jako gauner. Exmanželka a rozhlasová redaktorka Ivana Navrátilová (49) tvrdí, že svým chováním ohrožoval Kateřinu (26) na zdraví, a dokonce jí zpronevěřil 295 000 korun!

Dceru by chtěl do střídavé péče, ale platit na ni a ulehčit jí už tak hodně těžký život zřejmě nechce. „Čtvrteční rozhodnutí opatrovnického soudu uznalo můj požadavek pro podání žaloby na vymožení Kačenčina stipendijního připojištění ve výši 295 tisíc korun, které jí tatínek zcizil,“ svěřila deníku Aha! Navrátilová s tím, že od 18 do 25 let měla dcera dostávat měsíčně rentu. Proto bylo v minulosti výživné sníženo na částku 6500 korun. Ty ale také sedm let neplatil, protože si myslel, že nemusí, když má Kateřina invalidní důchod.

„Sám podal dvě žaloby na snížení výživného na tisíc korun a pro střídavou péči. Ty teď ale snad odvolal,“ dodala matka postižené Kateřiny, o které otec tvrdí, že není tak vážně nemocná, jak tvrdí matka a lékaři. „Má pseudoepilepsii podobnou jakémusi syndromu,“ hlásá Navrátil, který svým nezodpovědným chováním vážně ohrožoval zdraví své dcery.

Pravda o jejím stavu je mnohem vážnější. „Kačenka má bohužel už od narození vážné postižení. Nejenže trpí záchvaty, ale ještě má špatné kosti, kůži i mozek. Prognóza je taková, že to bude bohužel špatné vždycky,“ prozradila Ivana a deníku Aha! předložila zdravotní dokumentaci. Podle odborných psychologických posudků je dcera mentálně na úrovni dítěte předškolního věku s IQ kolem 30. O to horší je chování otce k dceři, který ji podle matky nechával na chatě samotnou a »hlídal« ji na vzdálenost150 kilometrů přes skype. „Když má ty záchvaty, tak u ní musí někdo musí být. Kolikrát se při nich dostane i do bezvědomí, může jí zapadnout jazyk a udusila by se,“ popsala matka stav dcery, kterou na rozdíl od otce nikdy nenechává bez dohledu.

Vážné postižení

„Jak je z rozložení celkových skorů (verbální IQ = 17, nonverbální = 30, celkové IQ = 26, tj. mnohem blíže neverbálnímu) patrné, verbální funkce mají v konstrukci celkového IQ menší váhu. To, co může být jen (mechanicky) naučené a memorované, má menší vliv na efektivní výkon intelektu jakožto řešení problémů,“ píše se v závěru lékařské zprávy klinického psychologa Jiřího Tyla. 

Hodnocení IQ
do 20 Idiocie, těžká mentální retardace 0,2 %
do 50 Imbecilita, střední stupeň slabomyslnosti 2 %
do 70 Debilita, slabomyslnost 6,8 %
do 80 Nižší stupeň slabomyslnosti 10 %
do 90 Slabě podprůměrná inteligence 10 %
do 100 Průměrná inteligence 25 %
do 110 Vysoce průměrná inteligence 25 %
do 120 Nadprůměrná inteligence 12 %
do 130 Vysoce nadprůměrná inteligence 6 %
do 140 Výjimečná superiorní inteligence 2,8 %
nad 140 Inteligence géniů 0,2 % 

IQ do 50
Jedinec je nevzdělatelný, osvojí si sebeobslužné návyky.



Autor:  Hana Zejdová

Přečtěte si
anka
6. 6. 2015 • 15:20

nojo....ale je to pani Ivana, ktera se denne stara o svoji dceru uz 26 let...

anka
6. 6. 2015 • 15:18

Ivane patri metal, za to jak se stara o dceru....Navratil se zachoval jako svrab a misto toho, aby se snazil holkam alespon trochu pomoci, vytahuje svoji spinu do bulvaru.

koko61
6. 6. 2015 • 12:20

Přestaň mě urážet, nechápu proč bych si měla dávat "t", hlavně si to tam dej Ty. Mám 3 děti a vím co obnáší se o ně starat. Naštěstí jsou zdravé a žijeme v úplné rodině. Psala jsem jenom svůj názor, ale jak nejsem sprostá, tak Ty musíš být nejenom chudák ale i korunavanej, ani nechci psát co. Nikoho nesoudím, píši že do toho nikdo nevidí. A nech mě Ty ubožáku na pokoji.

lena40
6. 6. 2015 • 11:57

Co je na tom trapného pro paní Navrátilovou? Navrátil ji v Tv nařkl z toho, že z dcery dělá nemocnou, dobře se o ni nestará a že by ji chtěl do své péče. Udělal z ní matku, které by mělo být dítě odebráno. Ona se jen brání. Navrátilovi jde hlavně o to, aby na dceru nemusel platit a navíc, aby nemusel platit to, co dceři dluží. Zákon totiž vychází z toho, že jsou to peníze dítěte a pokud by ji dostal do své péče, tak by byl dluh v podstatě vynulovaný.

blamal
6. 6. 2015 • 11:41

Trapnej jsi ty.Kdo tenhle Navratiluv hnus sleduje,tak vidi, ze svoje ubozactvi zacal vytahovat ven on,a to pred prave zminovanym soudem.Nablil do medii svoje pindy a Ivane,kterou znam,holt nezbylo, nez se brajit a uvest vec na pravou miru.A to pustila jen zlomek prisernosti, ktere s timhle manipulativnim magorem zativa.Znam tu holku dvacet let,vim, jaky ma zivotni kriz,a tenhle komentar jen ukazuje,jak jsou typci jako ty hloupi,zli a tupi.Doporucuju ti mirnou upravu nicku,misto 69 tam soupni "t".Kdo jsi, chudaku,abys takhle od stolu soudil takhle vaznou vec? Styd se.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.