Nečekané gesto Karla Šípa (73): Přesun milionového majetku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nečekané gesto Karla Šípa (73): Přesun milionového majetku

Karel Šíp
Karel Šíp (M. Pátek, D. Kundrát)

Populární bavič a moderátor Karel Šíp se odhodlal k velikému gestu. Byt na pražských Vinohradech, který vlastnil dlouhé roky, už patří někomu jinému.

Podle informací týdeníku Sedmička nechal Karel Šíp přepsat byt na svého nejstaršího syna Karla (36). Ten jej sice už roky užíval, ale bydlet ve vlastním, je přece jen o něco lepší. Moderátor tak navíc předešel případným hádkám o dědictví.

Darovací smlouva byla podepsána před třemi měsíci a byt byl převeden bezúplatně, ale moderátor si dal do smlouvy podmínky. „Například to, že daná nemovitost nesmí být za života Karla Šípa staršího převedena na třetí osobu, junior ji nesmí nikomu darovat, prodat ani ji s nikým vyměnit. Byt nesmí být použit ani v tom smyslu, že by byl předmětem rozšíření společného jmění manželů v případě, že by se junior oženil. A třetí bod uvádí, že nemovitost nesmí být vložena do svěřeneckého či obdobného fondu,“ píše Sedmička.

Z uvedených podmínek smlouvy je jasné, že Karel Šíp udělal synovi, kterého má s Marcelou Holanovou, obrovskou radost. Dostál ale své pověsti finančně opatrného člověka a ani další budoucnost bytu neponechal náhodě. Přísné podmínky jsou ale nastavené tak, že chrání i juniora.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.