Naděje pro rodinu Schumachera? Po 12 letech se probral z kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Naděje pro rodinu Schumachera? Po 12 letech se probral z kómatu!

Hvězda Michael Schumacher
Hvězda Michael Schumacher (Profimedia)

Tenhle příběh se šťastným koncem může inspirovat. A proč ne třeba rovnou rodinu pětinásobného šampiona F1 Michaela Schumachera (49), jenž už pátým rokem leží v kómatu po úrazu na lyžích?! Naděje by se neměli vzdávat, protože Číňan Wang Šu-pao (48) procitl po 12 letech!

Dlouhé roky začínal každý den Číňanky Wej Ming-jing (75) stejně: v pět ráno vstala, umyla svého syna, nakrmila ho, pomohla mu s vyměšováním, namasírovala ho a až do večera bděla u jeho lůžka. V kómatu byl od autonehody v roce 2006.

Teď se ale stal zázrak a on se po 12 letech probral!

Po osudné havárii ve městě Šou-kuang na východě Číny se stal z tehdy 36letého muže kvadruplegik – kvůli poškození míchy mu ochrnuly všechny čtyři končetiny a trup. Na jeho léčbu padly veškeré celoživotní úspory zoufalé mámy. Kvůli němu se dokonce zadlužila a vzala si půjčku ve výši 120 tisíc jüanů (zhruba 390 tisíc Kč). Jednu chvíli byla úplně na dně. „Byla jsem tak chudá, že jsem celý měsíc nejedla, jen jsem pila vodu,“ svěřila se novinářům. Během posledních let prý zhubla 20 kilo a nyní rachitická stařenka váží pouhých 30 kilogramů.

Slzy radosti

Ani tak si na osud nikdy nestěžovala a vše podřídila tomu, aby se její syn z kómatu dostal. Když se tak po nekonečných 12 letech skutečně stalo, jediné, na co se zmohla, byly slzy nepopsatelné radosti. K probuzení synka, které Ming-jing přirovnává k zázraku, došlo minulý měsíc. „Všimla jsem si, že se usmívá, to bylo znamení, že začíná nabývat vědomí,“ popisuje žena.

I když Wang stále nedokáže mluvit nebo se pohybovat, alespoň ženu vidí a slyší. „Jsem moc ráda, doufám, že se zcela uzdraví. Nikdy se ho nevzdám,“ dodala Číňanka. A jaké je její největší přání? „Slyšet, jak mi zase říká maminko...“

 Ferrari Michaela Schumachera se vydražilo za pěkný balík

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.