Putinem vyznamenaný Nohavica: Ostrý útok na Gotta. Kvůli režimu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Putinem vyznamenaný Nohavica: Ostrý útok na Gotta. Kvůli režimu!

Jaromír Nohavica (65) vytýkal Karlu Gottovi (79), že zpívá s Alexandrovci.
Jaromír Nohavica (65) vytýkal Karlu Gottovi (79), že zpívá s Alexandrovci. (Foto Aha! – Jiří Krušina, ČT )

Jedni mu gratulují, druzí ho odsuzují! Jaromír Nohavica (65) převzal od ruského prezidenta Vladimira Putina (66) Puškinovu medaili. Přitom ještě před pěti lety vytýkal Karlu Gottovi (79), že zpívá s Alexandrovci a tedy vlastně Putinovu ruskému režimu. Deník Aha! byl tenkrát přímo u toho!

Psal se říjen 2013 a Nohavica odlétal z ruzyňského letiště v Praze na několik vystoupení do Moskvy. V odletové hale se zcela náhodou nacházel i Gott , který se svým týmem a v doprovodu deníku Aha! mířil do ruské metropole na oslavu 85. narozenin kontroverzního ruského armádního souboru Alexandrovci. „Já se s Karlem nechci fotit, nehodí se to! Každý tam jedeme za jinými účely. On jede zpívat armádě a politikům, já normálním lidem,“ prohlásil tehdy ostravský bard.

Společné foto? Ne!

Nohavica se dokonce snažil krýt, aby ho zpěvák v odletové hale a následně na palubě pravidelné linky ČSA Praha – Moskva neviděl. Slavík ale o jeho přítomnosti věděl. „Jarek letí taky? To on by se asi styděl mít fotku se mnou, když je ten písničkář,“ prohlásil tehdy s nadsázkou. „Klidně si mě vyfoťte, ale nechtějte, abychom se fotografovali spolu, nehodí se to!“ vysvětloval Nohavica.

Časy se mění

„Já rozhodně Alexandrovcům a ruským politikům zpívat nejedu!“ rýpl si do svého slavnějšího kolegy. A hle, uteklo pět let a převzetí medaile od ruského prezidenta mu najednou nevadilo!

Co dělal Jarek v Moskvě?

V říjnu 2013 měl Jarek Nohavica v ruské metropoli náročný pracovní program. Samostatně koncertoval na Tagance, o den později vystoupil v trolejbuse na Sadové třídě, kde mu udělili cenu Ruské písničkářské asociace Zlatý odznak k 75. výročí narození Vladimíra Vysockého (†42). Jeho písně zpopularizoval Nohavica také u nás.

Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
akka72
11. 11. 2018 • 13:42

Budete se divit, ale Gott s Vysockym setkal se, existuje i foto Dokonce ma v repertoaru jednu pisen z jeho textem (prelozenym)

aveneta
7. 11. 2018 • 22:23

Vildo696..... to máte svatou pravdu, umělci jsou zcela jiný level než běžný člověk...ale jedno tedy dvě věci mame všichni společné. Všechny čeká smrt a jejich hovno také smrdí....

majojo
7. 11. 2018 • 11:51

A tuto žhavou informaci jste si na něj schovávali sedm let, křiváci bulvární?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.