Milouš Jakeš (96): RODINA HO ODSTŘIHLA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Milouš Jakeš (96): RODINA HO ODSTŘIHLA!

Milouš Jakeš
Milouš Jakeš (Foto Aha! – Ladislav Křivan, ara)

Kdysi tak trochu vysmívaný kápo, nyní jeden z posledních žijících reliktů tehdejší vrcholné politiky. Bývalý generální tajemník ÚV KSČ Milouš Jakeš (96) se letos poprvé za dlouhou dobu neobjevil na oslavách prvního máje. A teď je na tom dle informací Aha! špatně. Zotavuje se z těžkého zápalu plic. 

Podle zdroje Aha! z Jakešova okolí je bývalý komunistický pohlavár po nemoci. A to konkrétně po zápalu plic. „Není to dobré vzhledem k jeho věku,“ řekl. Samotnému Jakešovi se nedá dovolat – podle slov zdroje ho synové odřízli od světa tím, že mu změnili číslo, aby ho nekontaktovali novináři.


Vypadal ztraceně

Jak se teď Jakeš má, vyrazil redaktor Aha! zjišťovat do pražské Podbaby, kde expohlavár žije. „Nedávno jsem ho potkal a vypadal tak trochu zmateně a ztraceně. Až jsem si říkal, jestli se ho nemám zeptat, jestli nepotřebuje pomoc. Teď už jsem ho ale několik dnů neviděl,“ prozradil jeden ze sousedů. Další ale řekl: „Manželka pana Jakeše viděla minulý týden, podle ní působil dojmem, že je celkem v pořádku.“

Žije sám

Jakeš žije sám už takřka pět let, co zemřela jeho žena Květena (†91). Ještě tři roky po její smrti žil ve vile na Hanspaulce, nakonec ji ale daroval svým synům, kteří ji prodali za 45 milionů korun. Na oplátku mu koupili byt a Jakeš, který si zakládá na své samostatnosti, se do něho přestěhoval. Svůj pokročilý věk a vitalitu opakovaně vysvětloval skromným stylem života a faktem, že neustále chodí pěšky a jezdí tramvají.

Miloušovy úrazy
* únor 2017 – sražen autem
Loni do něho narazilo na přechodu auto. Řidička ale přivolala záchranu a Jakeš vyvázl jen s modřinami. O čtvrt roku později, na rozdíl od letošních oslav, ve svém baloňáku dorazil 1. května mezi »své«.
* květen 2018 – těžký pád
„Upadl jsem doma,“ objasnil tehdy Jakeš svoji absenci na prvomájovém »mecheche« a ukázal na bederní pás. Ten mu měl pomoci vyrovnat se s jeho tělesnou újmou. „Dokážu se o sebe postarat a nikdo mi nemusí pomáhat,“ řekl sebevědomě.

Jakeš pohřbil manželku Květenu! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rezacek
27. 10. 2018 • 22:59

Jak to, že zítra nebude na Hradě vyznamenán Jakeš ? Vždyť takovou dobu bavil národ, skoro jako Bohdalka, rozhodně déle než Štancl.

vemenozmojistary
27. 10. 2018 • 14:02

Rodina udělala dobře, že mu změnili mobilní číslo. Parazitická bulvární prasata nedají pokoj nikomu, ani mrtvým.

aveneta
27. 10. 2018 • 10:39

On již ve svém věku ví, že se blíží konec jeho života.....což čeká každého ať byl tzv. svatý či si podvodně užíval života...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.