Smrtící jízda Jana Kočky (†28) na D11: Na co má nárok rodina zabitého Míly (†28)? Mohou vysoudit statisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrtící jízda Jana Kočky (†28) na D11: Na co má nárok rodina zabitého Míly (†28)? Mohou vysoudit statisíce!

Kočka ml. před svým teréňákem.
Kočka ml. před svým teréňákem. (Foto Facebook, HZS, ara)

Rodiče Miloslava H. (†28) truchlí po milovaném synovi. Toho měl při smrtící jízdě v protisměru dálnice D11 zabít Jan Kočka ml. (†28). Od pojišťovny teď Mílova rodina může dostat statisíce. 

Řidič náklaďáku Miloslav H. zemřel v pátek brzy ráno na dálnici D11 u Vrbové Lhoty.

Děti neměl
Jeho máma teď popřela informace, že po něm zůstaly tři malé děti a manželka. „Můj jediný potomek, zesnulý syn, nebyl otcem žádného dítěte, byl svobodný a bezdětný,“ řekla. S příbuznými chystá poslední rozloučení, na kterém si však rodina zřejmě nebude přát veřejnost. „Celá rodina prosíme o zachování klidu a soukromí,“ řekla Aha! nešťastná máma.

Jaká pojistka?
Podle informací policie není pochyb o tom, že bouračku způsobil Jan Kočka mladší. Protože ale ani on tragickou nehodu nepřežil, vyrovnání musí vyřešit pojišťovna. „Pozůstalí se nyní mohou obrátit na pojišťovnu pana Kočky a bude záležet už jenom na tom, jak kvalitně byl pojištěn,“ řekl renomovaný pražský advokát Jan Černý. „Ve smlouvě by měl mít na devadesát procent zakotvenou výši částky pro případ, že někomu způsobí smrt. Tato suma se ale liší v každé pojišťovně. Může se v tomto případě jednat až o statisíce korun,“ vysvětlil právník.

Prokázaná vina
Předpokladem pro vyplacení odškodného je, aby Kočkova vina na tragédii byla jasně prokázaná. „Pojišťovna bude po policii chtít zprávu o výsledku vyšetřování,“ doplnil Černý. Pokud bude rodina Kočkových chtít pozůstalé po řidiči náklaďáku sama odškodnit, je to jen na jejich rozhodnutí.

Vracel se v protisměru
Nehoda se stala v pátek mezi čtvrtou a půl pátou ráno na D11. Kočka jel ve směru z Prahy na Hradec Králové. Podle informací Aha! při předjíždění urazil jinému osobáku zrcátko, šlápnul na plyn, ujel a po chvíli na 35. kilometru sjel. Jenže se otočil a jel směrem na Prahu v protisměru! Zhruba po dvou kilometrech se pak v plné rychlosti srazil s náklaďákem.

Upraví mu tvář?!
Kočka bude mít podle informací Aha! neveřejný pohřeb. I tak, ale jeho nejbližší prý dělají všechno pro to, aby mohli uctít jeho památku nad otevřenou rakví. Včera se sešli na patologii vinohradské nemocnice. „Šli si tam domluvit, aby byl v rakvi upravený,“ řekl zdroj Aha!. Kočka měl prý po děsivém nárazu těžká zranění na hlavě a v takovém případě se těla v rakvi na pohřbech nevystavují. V rodině Kočkových je to však tradice. „Je pravděpodobné, že se o to postará pohřební služba. Použije se make-up,“ řekl Aha! expert Alexandr Pilin.

Pohřbu se zúčastnil i kontroverzní podnikatel Jan Kočka:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
2. 10. 2018 • 10:53

Bulvárek by si měl především ujasnit, jestli ten kamioňák rodinu měl nebo ne. Kdyby ano, to by bylo tóčo - skoro jako u Kramnejch. No a co se týče té mrtvolné plastiky - to byl zvyk kremelských politbyráků. A bylo to drahý.....

adeso
2. 10. 2018 • 10:18

a já myslel, že když jsou oba dospělí , tak že rodina nic platit nemusí... Navíc kde je ten vzorný otec tří dětí??? Zase bulvár ovlivňuje a štve?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.