Potupa Janžurové (77): Drsné obvinění kvůli jejímu ocenění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Potupa Janžurové (77): Drsné obvinění kvůli jejímu ocenění!

Iva Janžurová
Iva Janžurová (Marek Pátek)

Při příležitosti zahájení 136. sezony Národního divadla v Praze uvedl ministr kultury Antonín Staněk do Síně slávy ND herečku Ivu Janžurovou (77). Zatímco herečka byla dojetím bez sebe, stala se nevědomky zástěrkou politického kšeftu.

V průběhu setkání zaměstnanců divadla s politickými špičkami v historické budově ND ministr kultury Antonín Staněk (52, ČSSD) rovnou jmenoval stávajícího ředitele naší první scény Jana Buriana (59) i na druhé období, a to od 2. srpna 2019 do 1. srpna 2025.

„A to bez řádného výběrového řízení a bez jasné koncepce směřování divadla. Nikdo netuší, kam se tak spěchalo,“ zlobí se odboráři. Ministr tak podle nich porušil programové prohlášení vlády Andreje Babiše (63, ANO), který transparentnost výběrových řízení považuje za prioritu.

„Každý rozumný člověk pochopí, že měl-li být ředitel tak důležité národní kulturní instituace, jakou ND je, vybrán na základě výběrového řízení, mělo být toto vypsáno dávno před mým příchodem na ministerstvo. Koncepci navíc Jan Burian předložil. Je zárukou kontinuity pozitivního vývoje české první scény,“ řekl Blesku Antonín Staněk.

Herečka neměla o ničem tušení. Do poslední chvíle nevěděla, proč byla do zlaté kapličky pozvána. „Nepočítala jsem s tím,“ řekla Janžurová Blesku. Sedmasedmdesátiletá herečka se v posledních letech objevila v ND ve výrazných rolích Gurmyžské v inscenaci Alexandra Nikolajeviče Ostrovského Les v režii Michala Dočekala a jako Alžběta II. v Audienci u královny Petera Morgana v režii Alice Nellis.

 Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice.

Video se připravuje ...




Přečtěte si
janakveton
29. 8. 2018 • 15:55

No. Název článku je skutečně zcela zavádějící. aby se do toho čtenář pustil a přečetl to až do konce, načež na konci zjistí, že se vlastně vůbec nic neděje! NORMÁLNÍ tady u těchto bulvárů!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.