Janžurovou skolila zákeřná nemoc: Drsný ortel lékaře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Janžurovou skolila zákeřná nemoc: Drsný ortel lékaře!

Iva Janžurová si vyslechla drsný ortel lékaře.
Iva Janžurová si vyslechla drsný ortel lékaře. (Foto Aha! – Jakub Poláček, archiv ND)

Chtěla nemoc přechodit, protože bytostně nerada ruší představení. Jenže to Iva Janžurová (76) narazila. „Byl jsem nekompromisní! Řekl jsem Ivušce, že to musí vyležet,“ prozradil deníku Aha! její lékař Petr Neužil (56). 

Právě primář kardiologie v Nemocnici Na Homolce herečku před dvěma lety přemluvil k nutné operaci srdce a zůstal jejím ošetřujícím lékařem. Dohlíží na ni velice bedlivě. A o zdravotním stavu nesmlouvá. „Bronchitida není žádná banalita. Hlavně ne v jejím případě!“ stojí si za svým prof. MUDr. Petr Neužil, CSc.

Janžurová bojovala s chřipkou už minulý týden. Nyní se ale situace zhoršila natolik, že musela poslechnout svého doktora a léčit se doma v posteli. V pondělí tak Národní divadlo dávalo na Nové scéně místo původně plánované hry Křehkosti, jméno tvé je žena inscenaci Dotkni se vesmíru a pokračuj. V úterý viděli diváci ve Stavovském divadle místo Mikve novinku Noční sezóna.

Herečka prý dělá vše pro to, aby se co nejdříve na jeviště vrátila. Vystupuje i na jiných scénách. Počátkem května má například v pražském Kalichu předpremiéru hry Veletoč, kterou sama napsala na námět kolegyně Jany Paulové (63). Moc se těší na zkoušky. Tak snad jí to zdravotní stav dovolí...

Hrozí srdeční selhání!

„Bronchitida neboli zánět průdušek představuje pro pacienty s onemocněním srdce vážné nebezpečí. V některých případech může dokonce vést k srdečnímu selhání!“ varují odborníci. Při trvání teploty, zhoršování klinických obtíží a celkového zdravotního stavu je proto nezbytná návštěva lékaře.

Divadlo vrátí vstupné

„Z důvodu zdravotní indispozice paní Ivy Janžurové dochází ke změnám v hracím plánu Národního divadla,“ upozornil mluvčí ND Tomáš Staněk. „Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pokud však diváci již náhradní představení zhlédli, nebo jej navštívit nechtějí, vrátíme jim samozřejmě vstupné,“ ujistil diváky.

 Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.