Iva Janžurová (76): Přiznání o nové lásce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Iva Janžurová (76): Přiznání o nové lásce

V životě zaneprázdněné herečky se udála veliká změna.
V životě zaneprázdněné herečky se udála veliká změna. (Foto Profimedia.cz, ČTK , K. Kopáč, D. Kundrát, M. Hykl)

Zdálo se, že po smrti dlouholetého partnera Stanislava Remundy (†84) definitivně kapitulovala na lásku. Chyba lávky! Iva Janžurová (76) deník Aha! vyvedla z omylu a otevřeně promluvila o svých citech k novému muži. 

V pondělí 21. Května tomu bude už sešt let, co odešel její osudový muž a otec jejich dcer Sabiny (45) a Theodory (44) Remundových.


Práci nemyslí
Stále vitální herečka, která za dva dny oslaví 77. narozeniny, se ale nové lásce nebrání. „Ano, v mém životě je naprosto reálná láska. Jsem zamilovaná,“ překvapila Janžurová svou otevřeností. Na dotaz Aha!, jestli mluví o svých citech k práci, zavrtěla hlavou. „Nevím, o jaké lásce chcete mluvit, samozřejmě existuje i láska k profesi, ale teď jsem spíš myslela lásku k muži!“ řekla na vysvětlenou.

Výbuch citů
Upřesnit pana Neznámého, který si získal její srdce, už ale nechtěla. “Prostě jsem zamilovaná,” prohlásila s plamínkem v očích. “Řeknu vám to tak, jak to recituji v jedné své hře. Když se zamiluju do muže, musím zakrátko po tom samovznětlivém výbuchu citů zjistit, že si ho můžu i vážit, a pak jsem ochotná ctít jeho autoritu. Takže asi tak,“ upřesnila herečka. Nejen o lásce, ale i sexu v pokročilém věku dokonce napsala komedii Veletoč, kterou uvádí Divadlo Kalich.

Chodí na rande
„V době, kdy mě opustil můj muž, tak jsem se teprve otevřela okolí a zjistila jsem, kolik je kolem mě báječných lidí. Teprve teď je blíž poznávám a hrozně mě to těší,“ rozpovídala se Janžurová. Na rozdíl od svých vrstevnic se nevyhýbá ani pozvání na rande. „Jasně, občas mě po představení někdo pozve na skleničku... Anebo někoho pozvu já,“ uzavřela Iva se smíchem.


Vnoučata nadevše
Ze všeho nejvíc ale herečka jihne, když mluví o svých vnoučatech. „Žijeme v jednom domě a je to bezvadné. Třeba Albert od Theodory si teď vypůjčil můj vinný sklípek a nainstaloval si tam laboratoř. Šla jsem si pro lahev a úplně jsem se lekla. Mám plný sklep žároviček a drátů! Vypadá to jako mučírna, ale prý to je vědecké pracoviště,“ směje se babička Iva. „Jsou báječní! Sabinka teď jela s Vincentem, který je velmi chytrý a pomáhá mi s počítači, do Itálie. S Adinkou zase pojedeme v říjnu do Portugalska,“ vypráví Janžurová.

Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
oldedek
17. 5. 2018 • 12:03

Je mi sympatické, že tak starou dámu ještě svrbí ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.