Ilja Racek (†88): Divadlo na Vinohradech po 2 týdnech zveřejnilo jeho nekrolog! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ilja Racek (†88): Divadlo na Vinohradech po 2 týdnech zveřejnilo jeho nekrolog!

Držitel ceny Thálie za celoživotní činoherní mistrovství se nedočká posledního rozloučení v divadle.
Držitel ceny Thálie za celoživotní činoherní mistrovství se nedočká posledního rozloučení v divadle. (Foto - ČTK, Facebook a web Divadla na Vinohradech)

 Trvalo to! Ilja Racek (†88) zemřel ve čtvrtek 2. srpna, Divadlo na Vinohradech ale nekrolog slavného herce zveřejnilo až před tímto víkendem. Do té doby na stránkách přední pražské scény ani na jejím Facebooku nebyla o Rackovi ani zmínka.

Na to také deník Aha! několikrát upozorňoval. Celé dva týdny se nic nedělo! Vedení divadla nijak na náš dotaz nereagovalo. Až v pátek se na oficiálním webovém profilu vinohradské scény objevila v sekci Aktuality vzpomínka na Ilju Racka, který byl členem souboru v letech 1966 až 1990 a následně hrál i v důchodu.


„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že ve věku 88 let zemřel doyen vinohradského souboru Ilja Racek. Čest jeho památce,“ stojí nad nekrologem, který nese datum vydání 2. srpna. Ten, kdo na stránkách divadla několik dní nebyl, má pocit, jako by ho vedení nechalo vydat hned po Rackově skonu. To se ale nestalo a deník Aha! má na to důkazy.



Co mj. stojí v textu?
„Jako zralého, charismatického herce ho roku 1966 angažoval ředitel F. Pavlíček. Poslední rolí, kterou nastudoval, byl Teireia v Mocné Afroditě. Tuto postavu hrál až do roku 2013.“ „Ilja Racek byl v pravém slova smyslu charakterním hercem, navíc hercem s výjimečným charakterem. České divadlo a česká kultura bude umělce těchto kvalit postrádat.“

Zesnulý Ilja Racek (†88). Měl potíže s StB, nechtěl udávat kamarády:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
dandova
20. 8. 2018 • 11:00

Z toho divadla se stalo podivné místo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.