Na kole chtěli ukázat, že lidé jsou dobří: Zabili je v Tádžikistánu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na kole chtěli ukázat, že lidé jsou dobří: Zabili je v Tádžikistánu!

Jay a Lauren se už domů nevrátí.
Jay a Lauren se už domů nevrátí. (Foto Instagram)

Chtěli dokázat, že jsou lidé ve své podstatě hodní. Američtí idealisté Jay Austin a Lauren Geoghegan (oba †29) dali výpověď v práci a vydali se s kolem na cestu kolem světa. Jejich putování ale mělo tragický konec.

Projeli Afriku, Evropu a směřovali dále na východ, o čemž pravidelně informovali na svém blogu. „Chceme ztělesňovat otevřenost a povzbuzovat dobro v lidech,“ psali o svém poslání.


Jejich cesta ale náhle skončila po více než roce jízdy v Tádžikistánu. Na začátku srpna zrovna jeli po silnici ve městě Sebiston, které leží asi 80 kilometrů od metropole Dušanbe, když do nich autem najela skupina radikálů z teroristické organizace Islámský stát. Jay i Lauren byli na místě mrtví, kromě nich zemřel ještě cyklista z Nizozemska a Švýcarska. Další tři jezdci vyvázli se zraněními. Všech pět členů teroristické skupiny bylo dopadeno a zastřeleno.

Přečtěte si
ivoadler
20. 8. 2018 • 16:57

Já si taky myslím, že lidé jsou dobří. Ale spoléhat na to nebudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.