Pohřeb Pavly Kapitánové (†37): Brichta, Přenosilová: Sbohem, kamarádko... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Pavly Kapitánové (†37): Brichta, Přenosilová: Sbohem, kamarádko...

Během pohřbu zahrála i Pavlina kapela.
Během pohřbu zahrála i Pavlina kapela. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PLZEŇ – Všeobjímající smutek a slzy ve tváři i těch nejtvrdších chlapů, jaké v showbyznysu můžete potkat. Taková atmosféra panovala včera v plzeňském krematoriu, kde se od desáté hodiny dopolední konal pohřeb zpěvačky Pavly Kapitánové (†37), která zemřela 22. července na 13,5. kilometru dálnice D8 ve směru na Prahu při srážce dvou osobních aut s dodávkou.

Všeobjímající smutek a slzy ve tváři i těch nejtvrdších chlapů, jaké v showbyznysu můžete potkat. Taková atmosféra panovala včera v plzeňském krematoriu, kde se od desáté hodiny dopolední konal pohřeb zpěvačky Pavly Kapitánové (†37), která zemřela 22. července na 13,5. kilometru dálnice D8 ve směru na Prahu při srážce dvou osobních aut s dodávkou. Známky dojetí při posledním rozloučení s Pavlou neskrývali ani její dlouholetí přátelé, zpěvačka Yvonne Přenosilová a rockeři Kamil Střihavka či Aleš Brichta.

„Dcerušce Pavly Kapitánové (†37) byl v pondělí právě rok a už ji nikdy nepohladí maminčina ruka,“ smutnili žalem otřesení přátelé fenomenální, ale nedoceněné hvězdy muzikálů Vlasy či Rusalka včera na pohřbu v plzeňském krematoriu. Její zdrcená rodina se zhroutila, a proto byly zrušeny i tradiční kondolence. Posledního rozloučení se zúčastnili například zpěváci Kamil Střihavka, Aleš Brichta a Yvonne Přenosilová. Velká kamarádka Pavly Yvetta Blanarovičová ale nepřišla!

„Je mi to moc líto, ale jsem teď ve Španělsku asi dva a půl tisíce kilometrů od Plzně. Studuji tu ve škole, za chvíli mám zkoušky,“ vysvětlovala včera svou neúčast na pohřbu Blanarovičová. Naopak na dorazivších rockerech Brichtovi, který s Pavlou natočil dvě desky, a Střihavkovi, s nímž často vystupovala na koncertech, bylo i přes sluneční brýle poznat, že je během obřadu city přemohly a nějaká ta slzička ukápla.

„Byl to kvalitní, dobrý člověk, který si nezasloužil takhle zemřít. Vždyť tu nechala rodinu,“ řekl deníku Aha! Aleš Brichta. Spolu s kolegou Střihavkou si hned po ukončení pohřbu běželi zapálit cigaretu, aby uklidnili svá notně rozjitřená nitra.
„Pavla s Alešem nazpívala písničku »Smrti je volný, co jsi zač, na co máš glejt«. Asi netušila, jak brzo budou všichni okolo ní tahle slova vnímat úplně jinak,“ řekl nám jeden ze smutečních hostů.

Po konci obřadu, během něhož zazněly písně z muzikálu Jesus Christ SuperStar a dvě písničky zesnulé Pavly, se na smuteční hosty obrátila její matka. Poděkovala jim za účast na pohřbu a za rodinu se omluvila, že neproběhnou kondolence. „Nezlobte se, už takhle to těžko zvládáme,“ sdělila davu přátel a fanoušků své dcery.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.