Rajmont z Ulice o Drhovi: Vztah ve stínu nemoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rajmont z Ulice o Drhovi: Vztah ve stínu nemoci!

Drha vděčil o desítky let mladšímu herci za poslední důstojné roky života.
Drha vděčil o desítky let mladšímu herci za poslední důstojné roky života. (Foto Aha! – Martin Hykl, ČTK, Profimedia.cz, herminapress, TV Nova)

Jeho tvář si lidé spojí zejména se seriálem Ulice. Filip Rajmont (40) se však >>proslavil<< rovněž tím, že několik let žil v registrovaném partnerství s režisérem Vladimírem Drhou (†73). I když si mnozí myslela, že je za tím něco víc a že spolu ti dva žijí, jako klasičtí partneři, vše bylo jinak.

Režisér desítky filmů a pohádek před lety onemocněl rakovinou, která jej připravila o půlku tváře. A právě Rajmontovi je Drha vděčný, že poslední roky života prožil důstojně. „Filip mu byl na blízku pořád. Dělal pro něj první poslední a opravdu díky němu ten Vláďa žil důstojně, i když se společnosti vyhýbal,“ řekl magazinu Sedmička blízký kamarád režiséra.

„Filip je pro mě ten nejbližší, díky němu žiju a nějak funguju. Stará se o všechno. Mezi lidi moc nechodím, nevypadám zrovna na ukazování a nemluvím tak, že mi mnozí nerozumějí,“ říkával podle magazinu Sedmička za života Drha.
Rajmont pečoval o partnera i jeho domácnost, doprovázel ho k lékaři a do toho se musel starat o výdělky. Během jejich vztahu si někteří mysleli, že mladý herec je s režisérem pouze z vypočítavosti, jenže to byla lež. „Filip byl neskutečný, citlivý, pečlivý. Když se o Vláďu staral, měli krásný kamarádský vztah. Dnes už se vidí málo takových lidí,“ řekla magazinu Sedmička Michaela Kuklová, která režiséra dobře znala.

Otázkou tedy je, proč by dva lidé, kteří jsou pouze přáteli, vstupovali do registrovaného partnerství. Podle informací šlo o to, aby Rajmont dostával informace od lékařů a mohl za Drhu obstarávat vše potřebné. „Vláďa nikdy nebyl můj partner, vždy jsme byli kamarádi. Přátelé a lidé, na nichž mi záleží, věděli, jak to bylo. V registrovaném partnerství jsme byli proto, že jiná možnost – zvlášť po administrativní a jiné stránce – prostě nebyla,“ řekl Rajmont magazinu Sedmička.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.