Zemřel dvorní režisér Brejchové (77): Rakovina mu vzala čelist! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zemřel dvorní režisér Brejchové (77): Rakovina mu vzala čelist!

Vladimír Drha před léčbou rakoviny.
Vladimír Drha před léčbou rakoviny. (Foto: Martin Hykl, Herminapress, ara)

Ve věku 73 let zemřel v noci středu filmový a televizní režisér Vladimír Drha. Oznámil to jeho blízký přítel herec Filip Rajmont (39), který neví, co bylo přesnou příčinou jeho skonu. 

„Bylo mi řečeno, že šlo o přirozenou smrt. Ale přesně to řeknou soudní lékaři, na jejichž zprávu čekám,“ sdělil deníku Aha! Rajmont. Ten žil s Drhou v registrovaném partnerství, do kterého s ním vstoupil proto, aby mu mohl jako velmi nemocnému člověku pomáhat s úředními věcmi a domácností. Režiséra totiž rakovina v minulých letech připravila o půlku tváře. „Díky němu žiju. Filip se stará úplně o všechno,“ řekl ještě za života Drha.


Citlivá místa
Ten v roce 1981 poslal do světa jako svůj celovečerní debut snímek Dneska přišel nový kluk. S Janou Brejchovou (77) natočil v roce 1987 film Citlivá místa, později dělal i pohádky. Mezi divácky oblíbené patří příbeh o Perlové panně z roku 1997. Kromě filmu byl významnou osobností televizní dramatické tvorby. K poslední Drhově tvorbě patřily úspěšné seriály Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy či Ulice.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.