Herec Jiří Dvořák (51) už zná ortel lékařů: Teď jde o všechno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Jiří Dvořák (51) už zná ortel lékařů: Teď jde o všechno!

Jiří Dvořák
Jiří Dvořák (Tv Prima)

Charismatický herec už ví, co stojí za jeho zdravotními problémy. A rozhodně nejde o chorobu, kterou lze snadno podceňovat. Neléčené následky mohou být totiž fatální!

„Zjistili mi reflux. Původně jsem si myslel, že jde o zánět průdušek, ale nakonec zjistili tohle. Dokonce mi lékaři doporučili omezení mé profese. Momentálně se cítím dobře, chodím ale na pravidelné kontroly," prozradil Jiří Dvořák (51) magazínu Sedmička. O co jde? Refluxem je myšleno vracení žaludečního obsahu do jícnu. A pokud tento stav trvá léta, může dojít k patologickým a nevratným změnám. Třeba v podobě tzv. Barrettova jícnu.

Jeho nejtěžší forma je přitom odborníky už považována za předrakovinný stav, riziko vzniku zhoubného bujení je prý až čtyřicetinásobné! Pro známého herce to znamená okamžité nasazení léků snižujících tvorbu žaludečních šťáv a pravidelná vyšetření v podobě zavedení sondy s kamerou do žaludku skrz ústa. Co však může člověka z umělecké branže zasáhnout nejvíce, je určitě striktní zákaz kouření a popíjení alkoholu. 



Přečtěte si
vigela
6. 6. 2018 • 20:14

O všechno nejde. O všechno jde, pokud jde o život. Což není tento případ. A striktní zákaz kouření a pití alkoholu není žádná tragédie. S připomínkami k lékařskému tajemství souhlasím.

zamlzena
6. 6. 2018 • 12:52

a co lékařská utajenost? někdy se uplatňuje až velmi horlivě. Napříkald,když se některý pacient neumí vyjadřovat, ale stejně je doprovod vykázán z ordinace, aby se spacientem"lehčeji" pracovalo / mám na mysli psychiatrii/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.