Poslední role Havelky: S kamarádem, který mu plakal na pohřbu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Poslední role Havelky: S kamarádem, který mu plakal na pohřbu...

Martin Havelka zemřel v říjnu minulého roku.
Martin Havelka zemřel v říjnu minulého roku. (Foto Aha! – D. Kundrát, Česká televize)

Rok po natáčení seriálu Hlava Medúzy zemřel. Martin Havelka (†62) v říjnu 2020 podlehl zákeřné rakovině jícnu. Na place se s ním ještě stihl setkat jeho velký kamarád Jiří Dvořák (54) alias kapitán David. „Byl úplně v pohodě, netušil jsem, že má zdravotní problémy...“ řekl Aha! herec, který nechyběl ani na jeho pohřbu v Brně. Tam ho přemohly emoce.

Po delší době se Dvořák se svým kolegou z divadla setkal na televizním natáčení. Havelka si zahrál kontroverzního starostu a byla to jedna z jeho posledních rolí. „Vždy s ním byla legrace, protože Martin byl velmi živelný herec a rád improvizoval, takže člověk musel být vždy ve střehu,“ prozradil Aha! seriálový detektiv. „Tehdy na natáčení ještě přijel na motorce, a pak když odjížděl, tak mu motorka nešla nastartovat a udělal z toho etudu, že my jsme tam s Jitkou Čvančarovou leželi na zemi, protože i z takový kraviny, že nejde nahodit motor, udělal záležitost,“ vzpomíná s úsměvem.

O rakovině mlčel

Nikdo ze štábu, a dokonce ani Jiří netušil, že se Havelka pere se zákeřnou nemocí. „Martin byl úplně v pohodě, a to už tehdy, jak jsem se dozvěděl posléze, měl velké problémy, ale on s tím nikoho neotravoval, což mě mrzí, protože kdybych to věděl, tak se potom ještě potkáme,“ prozradil smutně Dvořák. „Martin byl skvělej, měl jsem ho moc rád a dost mě to zasáhlo, když odešel, a dokonce jsem jel i do Brna se s ním rozloučit,“ dodal Jiří na závěr. 

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní loučení s Martinem Havelkou (†62): Tajné vzkazy a rozervaná srdce!

Video se připravuje ...

Režisér seriálu Filip Renč (55) na herci také nic nepoznal. „Byl to takový český Charles Bronson podle tváře a vypadal naprosto v pohodě a v pořádku. Natáčelo se na podzim roku 2019, takže jeho odchod mě o to více šokoval, protože vypadal naprosto zdravě,“ popsal Aha! Renč.

Dva roky boje

Martin Havelka se zákeřnou nemocí bojoval dva roky. „Léčba byla dlouhá a náročná, ale všichni jsme věřili, že nad zákeřnou nemocí zvítězí,“ prozradili Aha! jeho kolegové z Městského divadla Brno. Bohužel se tak nestalo a 2. října minulého roku Havelka zemřel. „Škoda že v tom nejzralejším hereckém věku a s tou vizáží chlapskou odešel, to mi k tomu vůbec nepatří,“ řekl Filip Renč.

Dvořák vyhrál StarDance: Co řekl svým kritikům a slovům o podfuku?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
18. 2. 2021 • 16:57

Pán Havelka hrál ve filmech většinou vždycky "hajzlíky", ale dobře, čest jeho památce, byl ještě mladý.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.