Zoufalý Svoboda junior: Kšefty s vilou po tátovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zoufalý Svoboda junior: Kšefty s vilou po tátovi

Syn Petr shání peníze na kontrovezní film, kde se dá.
Syn Petr shání peníze na kontrovezní film, kde se dá. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Svoboda & Williams, Blesk, ara.)

Milionář zoufale shání prachy! Petr Klein Svoboda (36), který po tátovi, hitmakerovi Karlu Svobodovi (†68), zdědil přes 17 milionů, nemůže už dva roky prodat luxusní vilu, ve které se jeho otec před 11 lety zastřelil. Stále totiž nemá dost financí na svůj kontrovezní film o islámu ve střední Evropě.

Mladý Svoboda marně hledá sponzory, kteří by snímek Jako v ráji byli ochotni financovat.


Chce 75 milionů
„Jednáme s Českou a Slovenskou televizí, máme i privátní sponzory, ale je to velký měšec k naplnění,“ postěžoval deníku Aha! Petr. Podle důvěryhodných informací dává dohromady tři miliony eur, v přepočtu zhruba 75 milionů korun.

Předražená vila
Trn z paty by mu mohl vytrhnout kupec, který by chtěl dům po slavném skladateli. Nenašel se ale ani po dvou letech! Dvoupatrová vilka v Jevanech je i pro zkušené makléře pořádný oříšek. I když by nový majitel nejspíš získal i některé kousky nábytku po geniálním skladateli, cena je dost přemrštěná. Mladý Svoboda za ni před lety žádal 75 milionů a zjevně nehodlá slevit.

Neveřejná nabídka
Navíc si na ni nemůže dělat zálusk každý – dům totiž prodávají v neveřejné nabídce. „To nechám bez komentáře, jestli se nebudete zlobit,“ odpověděl na dotaz Aha! Petr.

Uspořádali veřejnou sbírku
Se svou ženou Lucií Gážiovou (39), která je podepsaná pod scénářem filmu Jako v ráji, Petr nejdřív hledal podporu u grantové komise Státního fondu kinematografie. Tam ale nepochodili. Štěstí proto zkoušeli ve veřejné sbírce. „Přišlo mi to jako bezvadný úspěch, že jsme vybrali nějakých sto osmdesát tisíc. Lidi sáhli do kapsy a posílali nám to po pár stovkách,“ prozradil Aha! Svoboda.


Milionové dědictví
Po Karlu Svobodovi se porcovalo dědictví za zhruba 60 milionů korun a táhlo se to velmi dlouho. Nejstarší syn toho měl získat nejvíc. Na kontě mu přistálo 17 326 000 korun a stal se novým majitelem domu v Jevanech, kterého se vdova Vendula Pizingerová (46) vzdala.

Syn Karla Svobody Jakub nazpíval tátovu písničku! Poslechněte si!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
amej
4. 5. 2018 • 11:04

To je krásné mít peněz plnou p.d.l a být z toho zoufalý!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.