Nemocný Matuška (75): Tajný odchod z nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocný Matuška (75): Tajný odchod z nemocnice!

PRAHA/ŘITKA – Waldemar Matuška (75) už je »doma«! Legendární zpěvák byl totiž včera po téměř měsíční hospitalizaci kvůli virovému zápalu plic tajně propuštěn z pražské motolské nemocnice. Tam jej v poledne vyzvedla jeho manželka Olga Blechová (55) a syn Walda junior (30), naložili ho do automobilu a hurá pryč! Kam?


Až do svého návratu do USA už Matuška nebude bydlet v Kuta Centru jako doposud, ale přímo v Řitce u své kamarádky Heleny Vondráčkové (60) a jejího manžela Martina Michala (48)! Proč?

Za přísného utajení včera ve 12 hodin, po poslední vizitě, opustil Waldemar Matuška nemocniční pokoj. Z budovy motolské nemocnice vyšel postranním východem a za doprovodu své manželky a syna odjel do domu své kamarádky Heleny Vondráčkové a jejího manžela, svého manažera Martina Michala, v Řitce u Prahy.

Proč už nebude bydlet v Kuta Centru na Pankráci? „Walda musel do nemocnice jen pár dní předtím, než měl odlétat na Floridu. Proto už s ním v Kuta Centru nepočítali. Sice to šlo nějak zařídit, ale on rád přijal nabídku Heleny a jejího manžela, aby se dokurýroval u nich. Má tam více klidu, může odpočívat na zahradě nebo u bazénu, kde ho nebude nikdo rušit,“ prozradil deníku Aha! zdroj ze zpěvákova okolí. V Řitce u Vondráčkové zpěvák s rodinou pobude blíže neurčenou dobu, a kdy se vrátí na Floridu, ještě není jasné.

Matuška musel do nemocnice začátkem července, jen pár dní po oslavách svých 75. narozenin. Zápal plic virového původu ho na více než týden upoutal k dýchacím přístrojům, doktoři zpěváka léčili antibiotiky a měli velký strach o jeho srdce. Matuška je totiž těžký astmatik a pro takového znamenají jakékoliv potíže s plícemi velkou srdeční zátěž. Z anesteziologicko-resuscitační jednotky byl propuštěn na koronární oddělení již před čtrnácti dny, od té doby se jeho stav lepšil. Sám Matuška prý vyjádřil svou touhu vrátit se co nejdříve na Floridu, kterou po více než dvaceti letech emigrace považuje za svůj domov a hodlá dožít tam. Podle jeho přátel je stávající návštěva Čech poslední, zpěvák už nebude chtít riskovat další náročné cestování.


Autor: Petr Macek
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.