Zeman a jeho parta: Mejdan s tisícovkou věrných na Hradě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeman a jeho parta: Mejdan s tisícovkou věrných na Hradě!

Zeman a jeho parta: Oslava s tisícovkou věrných
Zeman a jeho parta: Oslava s tisícovkou věrných (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Velký mejdan uspořádal včera na Pražském hradě prezident Miloš Zeman (73). Slavnostním koncertem oslavil svou inauguraci pro druhé funkční období.

Kdo jsou pozvaní hosté, do poslední chvíle tajil hradní mluvčí Jiří Ovčáček (39) a dopředu prozradil jen interprety. Nicméně okruh prezidentových spolupracovníků a přátel se moc nemění a velká část hostů byla proto stejná jako na minulých hradních akcích. Kancelář prezidenta nechtěla ani spekulovat o rozpočtu, nicméně loni na podobném hradním večeru stál jen catering 500 tisíc korun!

Pár přátel

Vyvrcholením programu byla včera píseň Pár přátel stačí mít v podání samotného autora – Michala Davida (57), ale Zemanových přátel tu rozhodně nebylo jen pár. Na Hradě s ním slavilo asi tisíc lidí! Koncert měl být mimo jiné také poděkováním za podporu ve volební kampani. A to bylo ve velkém stylu – ve Španělském sále Pražského hradu zazpívali také Daniel Hůlka(49), Helena Vondráčková (70) či Václav Neckář (74).

Podobná akce se přitom nejspíš nekoná naposled –stejně jako v minulém funkčním období se totiž podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka (39), budou tyto koncerty opakovat každý rok – vždy na výročí inagurace.

Opět protesty

Jenže své tradice mají i demonstrace. V Praze se včera protestovalo proti prezidentovým výrokům stejně jako třeba 28. října 2016, kdy lidé při udílení státních vyznamenání vyjadřovali nesouhlas s tím, že metál nedostal Jiří Brady (90). Ten přežil holocaust a medaili mu upřeli údajně proto, že se jeho synovec – tehdejší ministr kultur Daniel Herman (54, KDU-ČSL) – setkal s dalajlámou.

Zeman a Masaryk: Alkohol vs. prohibice

Na včerejším koncertě k oslavě inaugurace prezidenta Miloše Zemana tekl alkohol proudem. A to i přesto, že se současný hradní pán hrdě hlásí k odkazu Tomáše Gariggue Masaryka (†87) – dokonce současné vládě doporučil, aby se před jmenováním zajela poklonit k hrobu TGM. Za Masaryka ale na Hradě panovala prohibice. Samotná inaugurace i veškeré akce na její oslavu tak byly bez alkoholu. První československý prezident byl totiž zapřísáhlým abstinentem.

 Zeman to schytal i od Klausových lidí. A mohutný protest proti Ficovi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
johanaa
15. 3. 2018 • 23:26

Možná je mu bližší "Pražská kavárna" než "Vesnická putyka".

ganisu
15. 3. 2018 • 22:18

Mynář původně chtěl aby na tak velkolepou akci přijeli i dva autobusy s důchodci s Osvětiman. Ale nenastala demokratická shoda. Pan prezident byl proti. Důchodci byť z Osvětiman, nejsou dostatečně VIP

ivoadler
15. 3. 2018 • 19:11

Mejdanu po inauguraci se nedivím. Vítězství se musí oslavit. Co mě ale vadí, když fotky z akce ukazují pro nás anonymní ksichty. Proč tam není tenhleten nebo ta jsou tím nebo oním?

oldedek
15. 3. 2018 • 17:15

„Zeman vyslal kancléře Mynáře a Nejedlého do Číny, aby ověřili informace o zadržení dalšího z poradců Zemana …“ No to tam ten náš rozumprd poslal "p"osly, to jo ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.