Perný den prezidenta Zemana: Koštoval tuzemské víno a vyznamenal biskupa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Perný den prezidenta Zemana: Koštoval tuzemské víno a vyznamenal biskupa!

Miloš Zeman ocenil na Hradě vítěze soutěže Salon vín. Vlevo vinař Petr Ptáček (21.3.2018)
Miloš Zeman ocenil na Hradě vítěze soutěže Salon vín. Vlevo vinař Petr Ptáček (21.3.2018) (ČTK)

Náročný program měl včera na Hradě prezident Miloš Zeman (73). A přestože ho po udílení ocenění pro Vinaře roku čekala hodinová degustace, během dalšího programu hlava státu byla viditelně v dobré kondici.

Během obou událostí pronesl Zeman projev spatra a nezapomněl na své obvyklé bonmoty. S vinaři připomenul heslo prezidentské standarty »Pravda vítězí«, které dával do souvislosti s citátem »ve víně je pravda«. Připustil, že vína od tuzemských vinařů zná a koštuje rád. Ale přiznal, že se kdysi mylně domníval, že víno rosé vzniká mícháním toho bílého a červeného.


Po setkání s vinaři přišlo na řadu udělení Řádu Tomáše Garrigua Masaryka apoštolskému nunciovi a arcibiskupovi Giuseppemu Leanzovi (75), který v Česku zastupuje Vatikán a ve své funkci nyní končí.

Zeman a první dáma uctili TGM. Poklonili se před jeho hrobem v Lánech:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
oldedek
23. 3. 2018 • 12:44

"Náročný program prezidenta Miloš Zemana ..." : 2 projevy spatra koštování vína udělení Řádu nunciovi Uznávám, že je někdy sedřenej jako vůl, nó a pak mu do toho Mluvčáček strčí umyvadlo jitrnic a vovaru, několikrát za den převlíct a den je v h.a.jz.l.u ... Nechtěl bych to zažít, nechtěl ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.