Třetí muž USA ve Sněmovně: Kdo zazdil schůzku Ryana se Zemanem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Třetí muž USA ve Sněmovně: Kdo zazdil schůzku Ryana se Zemanem?

Šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan.
Šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Je to velká hradní záhada! Kdo za to může, že se třetí nejvlivnější muž USA, šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan (48), v Praze nepotkal s hlavou státu?

„Odkázal bych na prezidentskou kancelář ohledně toho, proč jsme se sešli nebo nesešli,“ řekl včera Ryan. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček přitom už v pondělí sdělil, že... „Návrh byl Hradu prostřednictvím Poslanecké sněmovny adresován v únoru, tedy před inaugurací.“ Včera ale v rozhovoru pro Aha! sám Miloš Zeman (73) prohlásil, že k němu žádná žádost o schůzku nedoputovala, takže ji nemohl ani zamítnout. „Rád se s ním kdykoli setkám, pokud si to bude přát, zatím pokud vím, si to nepřál,“ řekl prezident.

Ryan nicméně ocenil, že se mohl sejít s premiérem i šéfem Sněmovny. V dolní komoře včera poděkoval Česku za angažmá v NATO a potvrdil americký závazek kolektivní obrany pro všechny členy aliance. Věří prý také, že Česko vydá USA ruského občana Sergeje Nikulina.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.