Ivana Zemanová: UKRÝVANÉ TETOVÁNÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivana Zemanová: UKRÝVANÉ TETOVÁNÍ

Ivana Zemanová
Ivana Zemanová (archiv)

Působí jako zakřiknutá šedá myška, ale dokáže pořádně šokovat. První dáma Ivana Zemanová (52) má zbrojní průkaz, ráda se předvádí ve vojenském, a teď... se nechala tetovat! Její šíji zdobí symbol temné síly.

Tetování první dámy nechtěně vykouklo, když se ve volebním štábu prezidenta otočila ke kameře zády. Ačkoliv to mnohé překvapilo, Aha! zjistilo, že kérka na jejích zádech čerstvou novinkou. Při pečlivém zkoumání se dala vystopovat na prezidentském plese vloni v lednu. Tehdy ho však umně maskovala nápadnou krajkou.

Obrázek provází mlčení
Proč se ale Ivana Zemanová odhodlala vyzdobit si právě takhle tělo? Sama nekomentuje téměř nikdy nic, proto se Aha! dotázalo mluvčího Hradu. „K takovým věcem nebudu vyjadřovat,“ sdělil Jiří Ovčáček.

Chaos, noc, anebo Čína?
Zůstává tak nejasné, co první dáma vlastně chtěla, aby její tetování symbolizovalo. Netopýr na její šíji totiž v mnohých kulturách ztělesňuje temné síly a chaos, pro křesťany je to noc, smrt a čarodějnictví. A pro buddhisty je netopýr dokonce vyjádřením zaostalé šílené mysli. Ale vzhledem k tomu, že prezident Miloš Zeman (73) má vřelý vztah k Číně, je možné, že se jeho manželka orientovala právě podle tamní mystiky. Zde je totiž tento noční létající savec symbolem pěti požehnání – vysokého věku, hojnosti, zdraví, lásky k ctnosti a přirozené smrti.

S arabštinou na bicepsu
Skrytá i viditelná tetování má i sympatická místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (33). Odhalila, že jsou celkem tři. Na zádech, aby je mohla zakrýt, má vrabce a sokola, jejich význam však nechce prozrazovat. Na tom viditelnějším, na bicepsu levé ruky – tedy blízko srdci – má zvěčněna jména všech členů rodiny. A to v arabštině.

Miss Tattoo Karla
První ženou v politice, která tetování přiznala, byla ministryně obrany v demisi Karla Šlechová (40, ANO). Její pravou paži zdobí kořeny stromů se suky a podobné motivy, které prý symbolizují její vztah k přírodě, má i na dalších skrytých místech těla. Na vnitřní straně jejího levého zápěstí se skví větvička, na pravém pak vytetovaný zásnubní prsten prarodičů. V poslední době navíc na jejím prstu přibyl i český lev.

Rebelka od silnic
Bývalá státní úřednice Miloslava Pošvářová (54) proslula jako kritička svých šéfů z Ředitelství silnic a dálnic. »Černá mamba«, jak se jí přezdívá, odhalila i své rozsáhlé tetování, kdy se jí po obou pažích až k dekoltu vlní dva draci.

Na video s Ivanou Zemanovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
francik
1. 2. 2018 • 21:01

Hlavně, že blbouni mají zase o čem psát. A to jste ještě neviděli co má Drahoušek na ***i.Zas vám , vy volové, něco uniklo.

oldedek
1. 2. 2018 • 12:28

Tím se pro mne stala ta almara Zemanů strašně ale strašně krásná ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.