JÁ, MILOŠ ZNOVUZVOLENÝ! ODBORNÍCI: Co se teď bude dít?! Plus zajímavosti o Zemanovi a Drahošovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

JÁ, MILOŠ ZNOVUZVOLENÝ! ODBORNÍCI: Co se teď bude dít?! Plus zajímavosti o Zemanovi a Drahošovi

Miloš Zeman před svými příznivci vystoupil krátce před půl pátou odpoledne
Miloš Zeman před svými příznivci vystoupil krátce před půl pátou odpoledne (Jakub Poláček Blesk)

Je dobojováno! Češi si zvolili prezidenta a nemusí měnit ani portréty na úřadech či ve školách. Prezident Miloš Zeman (73) obhájil svůj post, i když tentokrát to bylo těsnější než před pěti lety. Jeho rival Jiří Drahoš (68) mu pogratuloval a popřál hodně zdraví.

Na kozlíku je stejný kočí, takže vůz pojede tou samou cestou. Tak vidí po opětovném zvolení Miloše Zemana (73) vývoj  Česka tři politologové, které oslovilo Nedělní Aha. Naznačili ale hrozící riziko – Zeman už nemůže být potřetí zvolen, takže nemusí respektovat staré sliby a pravidla...

bylo těsnější než před pěti lety. Jeho rival Jiří Drahoš (68) mu pogratuloval a popřál hodně zdraví.

Zatímco při první přímé volbě prezidenta zvítězil Zeman nad Karlem Schwarzenbergem (80) v poměru 54,80 % ku 45,19 %, nyní při repríze získal 51,36 % hlasů a jeho rival 48,63 %. Jak ale ve vítězném projevu neopomněl Zeman zmínit, volilo ho tentokrát víc lidí, a to proto, že účast byla rekordní – 66,6 %. Zatímco Drahoše si za prezidenta přálo 2 701 206 lidí, současného prezidenta podpořilo 2 853 390 voličů.

„Jdu do dalších pěti let nabit důvěrou občanů České republiky. Věřím, že takovou důvěru nezklamu,“ řekl Miloš Zeman. A dodal, že je to jeho poslední vítězství a za ním už nebude žádná politická porážka.

Drahoš, který ještě před sečtením všech hlasů uznal svou prohru, pak svým příznivcům řekl: „Nevyhráli jsme, ale ani neprohráli.“ A slíbil, že zůstává ve veřejném životě.

Poražený vědec

Bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš oznámil svůj záměr kandidovat v prezidentských volbách 28. března 2017. Podle jeho slov mu tu myšlenku vnukli různí lidé, kteří za ním přicházeli jako za možným silným protivníkem Miloše Zemana. Pod petici se mu podepsalo 141 234 občanů, a tak se stal jedním z devíti kandidátů na post hlavy státu. V prvním kole voleb s převahou všechny ostatní Zemanovy vyzyvatele porazil, když získal 26,6 % hlasů. Se současným prezidentem se utkal ve dvou televizních debatách.

Zeman: 51,36 % = 2 853 390 voličů

Drahoš: 48,63 % = 2 701 206 voličů


Jak to bude nyní dál: Slib složí 8. března

Znovuzvolený prezident Miloš Zeman složí inaugurační slib do rukou předsedy Senátu ve čtvrtek 8. března ve Vladislavském sále Pražského hradu. Je totiž zvykem, že pokračující prezident skládá slib v poslední den starého mandátu. Kdyby býval vyhrál Zemanův rival Jiří Drahoš, inaugurace by se konala o den později. Zeman přednese slib s rukou položenou na slavnostním výtisku slibu a následně ho podepíše. Poté pronese inaugurační projev. Během celého ceremoniálu bude probíhat přehlídka historických praporů a vojenská přehlídka na nádvoří Pražského hradu.

Překvapení ve štábu: Slavit přijela i dcera Kateřina!

Ještě nemohl vědět, jak to dopadne, a přesto dorazil Zeman do pražského Top Hotelu krátce po půl druhé odpoledne v dobré náladě. V místě, kde slavil vítězství už před pěti lety, se sešli jeho příznivci.

Řada z nich měla na krku šálu s jeho podobiznou, jakou mívají fanoušci sportovních klubů. Nechyběl tu věrný Ringo Čech ani prezidentovi kontroverzní muži – Vratislav Mynář a Martin Nejedlý. Slavit se v Zemanově štábu začalo ještě daleko předtím, než byly sečteny všechny hlasy. Fanoušci bouřili: „Ať žije prezident!“ Na pódium pak se Zemanem přišli i šéf hnutí SPD Tomio Okamura (45), úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec (47) či Daniel Hůlka (49), který posléze zazpíval hymnu.

Největším překvapením však byla prezidentova dcera Kateřina (24), která studuje v Británii a do kampaně se nezapojila. Zeman poděkoval nejprve své „milované manželce“ Ivaně (52) a poté i „neméně milované dceři“. Pusinku si však musela manželka tak trochu vynutit. Dcera ji pak už dostala bez okolků. A pak i všichni včetně mužů, které Zeman olíbal dřív, než štáb krátce před šestou hodinou opustil.

Protest proti Zemanovi! 

Sčítání hlasů sledovali lidé v Jablunkově, rodišti Jiřího Drahoše, na velkoplošné obrazovce za kostelem. S výsledky se happening na podporu rodáka změnil v protest proti Miloši Zemanovi. 

„Voliči – voliči, co jste to učinili, z českého hradu ruskou a čínskou pevnost vytvořili a naši hrdost utlačili, národe český,“ stálo na transparentu, který přinesl znepokojený občan Jindřich Waloszek (62) z Těrlicka.
„Prokomunisté i jiní extremisté jsou mi proti srsti. Nemohu se smířit s výsledky voleb. Prezident by měl určitě jít vzorem. Být kultivovaný. Spravedlivý a slušný. Jako Jiří Drahoš,“ řekl Aha! Waloszek.

Bude ČR směřovat na západ nebo východ?

Josef Mlejnek: „Dá se očekávat, že s Milošem Zemanem bude ČR dál směřovat na východ a ovlivňuje to hlavně podnikatelské okolí prezidenta.“

Jan Kubáček: „Po zvolení Miloše Zemana příliš zásadní změnu ve směřování ČR očekávat nemůžeme. Nedojde k žádnému překvapení, protože jeho politika je známá z období jeho pětiletého prezidentství.“

Lukáš Jelínek: „U Zemana se dá celkem jistě předpokládat pokračování dosavadního trendu v orientaci na Rusko a jihovýchod Asie.“

Jak to bude dál s Andrejem Babišem?

Josef Mlejnek: „Je velkou otázkou, co staronový prezident udělá. Dokonce on sám tvrdí, že jen idiot nemění názory. Je tedy možné, že Zeman bude tlačit na Babiše, aby do vlády jmenoval lidi, které si tam přeje.“

Jan Kubáček: „Miloš Zeman je zárukou, že Andrej Babiš má šanci stát se premiérem. Na druhou stranu, pokud se premiérem opravdu stane, Miloš Zeman bude náročným prezidentem, spolupráce se může stát minulostí.“

Lukáš Jelínek: „Miloš Zeman ve čtvrtek zopakoval, že Babišovi udělá tu službu a jmenuje ho premiérem. Myslím, že můžeme očekávat pokračování tandemu Zeman – Babiš.“

Změní se něco v postoji k migrantům?

Josef Mlejnek: „I tato oblast posloužila k Zemanovu budování voličského zázemí. Určitě jde ve věci migrační politiky u Zemana o populismus. Když je prezident zvolen podruhé, tak potřetí už kandidovat nemůže. Ve svém chování už není ničím limitován.“

Jan Kubáček: „Ve věci migrační politiky je celkem jasné, že tím větším jestřábem je Miloš Zeman, naopak Drahoš by byl více smířlivý.“

Lukáš Jelínek: „V televizních debatách mluvili Miloš Zeman i Jiří Drahoš o migraci velmi podobně. Oba moc dobře vědí, jaká je poptávka veřejnosti.“

Kam se posune prestiž Pražského hradu?

Josef Mlejnek: „Co se týká prestiže, tak v tomto případě není možné očekávat moc velké změny.“

Jan Kubáček: „Vážnost prezidentského úřadu s Milošem Zemanem na Hradě určitě utrpěla.“

Lukáš Jelínek: „Je vidět, že Miloš Zeman se Jiřího Ovčáčka a Vratislava Mynáře asi nikdy nezbaví – prestiž Hradu zůstane stejná.“

Pamatujte si dobře, aneb...Co slíbil Miloš Zeman

*nebude tak namyšlený

*bude skromnější

*chce deportovat nelegální uprchlíky

*chce podporovat český průmysl

*ve školství si přeje větší důraz na technické a přírodovědné obory

*zeptá se svých kontroverzních spolupracovníků Nejedlého a Mynáře, zda s ním chtějí dál spolupracovat

 

Být hlavou státu se vyplatí! Co všechno má k dispozici?

Má hromadu povinností, přichází o soukromí, neměl by chybovat, morálně selhávat, mluvit sprostě, lhát, musí mít přehled, intelekt, vystupování. Prezident není zaměstnání jen tak pro někoho! Na druhé straně je to skvěle placené! S kompletním servisem, další podporou a benefity...

Měsíčně dostává mzdu, o níž se »normálním smrtelníkům« může jen zdát, za pět let vládnutí si dost našetří. A to zdaleka není jediná výhoda, kterou po nástupu do funkce získá!

OCHRANKA

O bezpečnost hlavy státu se stará Útvar pro ochranu prezidenta České republiky. Pracuje v týmech, které se pravidelně střídají. Prezidenti jednotlivé »bodyguardy« dobře znají a oslovují je křestními jmény. Vědí i o jejich mimopracovních aktivitách a zálibách. Není se čemu divit – ochranka patří k nejbližším spolupracovníkům hlavy státu.

HRADNÍ STRÁŽ

Ačkoli je prezident vrchním velitelem ozbrojených sil, hradní stráž je vyčleněnou jednotkou, která pod prezidenta spadá mnohem úžeji. Velitel stráže, náčelník vojenské kanceláře i vojenský velitel hradu se novému hradnímu pánovi formálně představují vždy před inaugurací. Bývá také zvykem, že prezident jednou za čas navštíví kasárny hradní stráže.

VLASTNÍ HASIČSKÁ JEDNOTKA

Ochranka je u politiků samozřejmostí, ale co takoví hasiči? Od roku 2016 Pražský hrad střeží také požární jednotka, která se specializuje na protichemickou obranu, ale i na ochranu památek a uměleckých děl. Policisté dokážou odhalit výbušniny, hasiči zajistí ostatní nebezpečné látky – to je hlavní myšlenka posílení ochrany Hradu i samotné hlavy státu.

PREZIDENTSKÉ LETADLO

Hlava státu má k dispozici nejen dva vozy, ale i vlastní letadlo. Na zahraniční pracovní cesty se nejčastěji vydává buď v menším prezidentském speciálu Canadair Challenger 601-3A nebo ve větším Airbusu A-319CJ. Ten patří mezi nejrozšířenější dopravní letadla s krátkým a středním doletem a může jej využívat i vláda. Oproti civilním letounům je tento Airbus pochopitelně trochu poupraven: má lepší brzdy a zázemí pro pilota. Samozřejmostí je i luxusní interiér s čalouněnými pohovkami, LCD televizory a koupelnou se sprchovým koutem.

Pilotní kabina: Prezidentské letadlo má moderně vybavené zázemí pro pilota, údajně disponuje i lepšími brzdami.

Prezidentský salonek: Prezident nejčastěji sedí v přední části letounu, kde má k dispozici vlastní salónek a rozkládacím stolkem a LCD obrazovkami.

Interiér: Zbytek posádky se pohodlně uvelebí v čalouněných pohovkách.

Koupelna: Airbus má nadstandardně vybavenou koupelnu s odděleným sprchovým koutem i kovovým umyvadlem.

PLAT

Prezidentův měsíční plat se skládá ze dvou složek. Tou první je mzda, která v současné době činí 252 800 korun hrubého. Druhou částí je víceúčelová paušální náhrada ve výši asi 235 200 korun, která je určena na financování položek, které nějakým způsobem souvisejí s výkonem funkce, tedy například na oblečení (aby prezident působil reprezentativně) či odbornou literaturu. Prezidentský plat podléhá zdanění (od roku 2011), nicméně zdravotní a sociální pojištění se z něj neodvádí. Pro srovnání – premiér a předsedové obou parlamentních komor mají 203 600 korun

CO VŠE MÁ K DISPOZICI ZJISTÍTE V NEDĚLNÍM AHA!


Jindřich Forejt byl ředitelem protokolu tří českých prezidentů. Co na ně také prozradil?

Málokomu se poštěstí dostat do těsné blízkosti prezidenta republiky a rozhodovat spolu s ním o zásadních záležitostech týkajících se naší země. Jindřich Forejt (40) tu čest měl. Dvanáct let působil na Hradě jako ředitel protokolu a ve své funkci se setkal se všemi třemi polistopadovými prezidenty: Václavem Havlem, Václavem Klausem i Milošem Zemanem.

Jací podle vás byli prezidenti, s nimiž jste měl možnost spolupracovat?

„Každý z nich byl jiný, jedinečný. Ale jedno měli společné: všichni byli nesmírně pracovití. Nepodceňovali přípravu, nechávali se informovat o náležitostech, které jsou s výkonem funkce spojené, pravidelně pořádali porady. Nikdy se nestalo, že by některý z nich své povinnosti zanedbával.“

Jak vzpomínáte na období, kdy se hlavy státu na Hradě měnily?

„V paměti mi utkvěly především půvabné ceremoniály, které s koncem mandátu souvisejí. Pro někoho to mohou být drobnosti, ale mají svůj význam. Například v roce 2003, když končil prezident Havel, se na Pražském hradě konala ceremonie, která měla pro vnější svět být symbolickým zakončením jeho éry. Spočívala v nástupu vojáků hradní stráže na první nádvoří Pražského hradu před půlnocí toho dne, kdy mandát Václavu Havlovi zanikal. V té době ještě nebyl zvolen nový prezident, parlament ho vybíral až o několik týdnů později. Po nástupu vojáků, přesně o půlnoci, byla pomalu stažena prezidentská standarta nad Hradem a standarta na čele jednotky hradní stráže byla zahalena, aby bylo jasné, že prezident v tuto chvíli není a tudíž není ani vnější symbol jeho postavení. Jednotky pak odpochodovaly z nádvoří a Hrad osiřel.“

Konal se podobný ceremoniál i při odchodu Václava Klause?

„Ano, a byl v podstatě stejný, jen jsme přidali dvě věci. O půlnoci odbíjel zvon chrámu sv. Víta, který normálně v tuto hodinu neodbíjí, a vojenský velitel hradu pak nechal zamknout hradní bránu vedoucí na Hradčanské náměstí. Otevřela se až ve chvíli, kdy nový prezident Miloš Zeman o několik hodin později vstupoval do Hradu.“

V čem je práce prezidenta nejvíce specifická?

„V první řadě si musíme uvědomit, že povinnosti prezidenta republiky zasahují do víkendů a státních svátků. Neexistuje tudíž žádná pevně daná pracovní doba, píchačka či pauza na oběd. (smích) Pravomoci a úkoly hlavy státu jsou také pevně definovány Ústavou. Tam je ta dikce daná, nelze dělat výjimky. Na každé osobnosti prezidenta je, aby si úřad uzpůsobil svým pracovním návykům a zvyklostem tak, aby se v něm cítil komfortně.“

S tím jistě souvisíi výběr pracovny. Prezident Havel ji měl na jiném místě, než pánové Klaus a Zeman… 

„To je správná připomínka, nicméně trochu zkratkovitá. Hradní komplex je skutečně obrovský, sestává se z mnoha paláců, křídel a budov. Tady musím poznamenat, že všichni tři prezidenti měli své pracovny ve stejném křídle, ve stejném patře, jen pan prezident Havel ji měl o jednu místnost dál. Hlava státu pochopitelně má právo se rozhodnout, kde bude mít svou místnost. Musí se v ní cítit dobře. Nicméně všichni pánové věděli, že kanceláře jsou logicky uspořádané tak, aby to bylo co nejpraktičtější.“

CELÝ ROZHOVOR SI PŘEČTĚTE V NEDĚLNÍM AHA!

Co teď čeká staronového prezidenta? 

* Přijímání gratulací: Zemanovi blahopřejí čeští státníci, protikandidát i kolegové ze zahraničí. Gratulace zasílají buď přes ministerstvo zahraničí, nebo přes své ambasadory, kteří přicházejí osobně.

* Příprava složení slibu: Inaugurační proces má na starosti Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Zemanův tým teď čeká vyjednávání o tom, jak bude proces probíhat. Od roku 1934 se prezident slib nemusí učit nazpaměť. Předčítá jej z předem připraveného textu.

* Plánování zahraniční cesty: Předpokládá se, že stejně jako před pěti lety se i letos Miloš Zeman vydá nejprve za slovenskými sousedy.

Podepíše tentokrát správný? 

Když před pěti lety Miloš Zeman podepisoval prezidentský slib, obsahoval text gramatickou chybu. Média, která byla na inauguraci přítomna, ji odhalila a na kancelář prezidenta se snesla kritika. „Nebyla to ale naše vina, slib má v dikci Poslanecká sněmovna,“ vysvětluje Jindřich Forejt. Slib proto musel být dohledán v archivu, přepsán a na bezchybný slib se Zeman podepsal až na společném obědě nejvyšších ústavních činitelů a manželů Klausových.

5 LET NA HRADĚ: Co všechno prezident Zeman dostal a co se mu povedlo i nepovedlo?


Lidé ho mají rádi, musejí ho i respektovat; za pět let prezidentování si ho spíš budeme pamatovat jako mistra přešlapů, jízlivostí, člověka, který nedělá kompromisy a rád poučuje. Jistě, má svůj názor, byl zvolen větší částí národa, Miloš Zeman je nicméně politik, který se nesmazatelně zapsal do polistopadové éry, má za sebou dobré i zlé. Co všechno udělal? A co bude dál? Pro zajímavost a odlehčení napětí ve společnosti posledních dní přinášíme snímky, na kterých je prezident obdarováván. Pilně objížděl republiku po celé své období a přivezl si z cest hromadu pozorností.

Jak šel čas s Milošem Zemanem? 

duben 2013: Vyvěšení vlajky EU

Poté, co ratifikoval dodatek Lisabonské smlouvy, který umožnil vznik záchranného fondu na pomoc evropským ekonomikám, vyvěsil na Hradě vlajku Evropské unie.

květen 2013: Podivné odemykání korunní komory

Při vyzvedávání korunovačních klenotů prezident nebyl ve formě, vrávoral a opíral se o stěnu. Dle oficiálního vyjádření trpěl virózou, spekulovalo se o opilosti

říjen 2013: Lánský puč

Po vyhlášení výsledků voleb do Poslanecké sněmovny se prezident sešel s Michalem Haškem, který se pak pokusil z čela ČSSD svrhnout předsedu Bohuslava Sobotku, který se měl stát premiérem.

říjen 2014: První cesta do Číny

Spolu se zástupci českých firem odletěl do Číny vyjednávat o obchodu. Součástí delegace byl také miliardář Petr Kellner, jehož letadlem Zeman přiletěl zpět do republiky.

listopad 2014: Sprostý v přímém přenosu

V pořadu Českého rozhlasu Hovory z Lán prezident dost svérázným způsobem kritizoval ruskou protirežimní hudební skupinu Pussy Riot. Ještě několikrát pak použil vulgární výrazy.

leden 2015: Kauza Peroutka

Zeman uvedl, že Ferdinand Peroutka v době vzrůstající moci nacistického Německa napsal do časopisu Přítomnost článek Hitler je gentleman, který se ovšem nikdy nenašel.

březen 2015: Ovace za Izrael

Na konferenci v USA Zeman podpořil Izraelce a koordinovanou akci mezinárodního společenství proti islámskému terorismu. Za svůj projev byl několikrát oceněn potleskem ve stoje.

květen 2015: Odmítnutí profesorů

Prezident odmítl podepsat návrh na jmenování tří navržených vysokoškolských profesorů, ačkoli je akademická obec jednoznačně doporučila.

 

Co jste o prezidentském kandidátovi nevěděli: Drahoš přednášel o Cimrmanovi Brazilcům

Byl silným protikandidátem Miloše Zemana, získal velké sympatie Čechů a ukázal, že do politiky lze vstoupil nezatížený intrikami a prospěchářstvím a být jí k užitku, kultivovat ji. Profesor Jiří Drahoš (68) sice nevyhrál, padl jen těsně, ale když nic jiného, zbyly nám aspoň vzpomínky na sympaťáka a noblesného chlápka, který se nebál to zkusit! A tohle jste o něm asi nevěděli…

PRÁCE SE NEBOJÍ

Od mala jsem zvyklý na práci. Byli jsme s bratrem jediní kluci v rodině a strýc měl hospodářství. Nevstoupil do družstva, měl tři krávy, vola, koně, prasata a drůbež, přesto mu to zabíralo většinu volného času. A jak měl čtyři dcery, byli jsme na práci my. Hrabali jsme a sváželi seno, házeli ho na patro stodoly, mlátili obilí, vyfukovali plevy, všechno.

RUKAMA POSTAVIL DŮM

Postavili jsme s rodiči náš dům, oddřeli všechno. Například písek a kameny do základů jsme brali v řece. Dlouho jsme neměli na stavbě elektřinu, betonovali jsme ručně, všechno jsme i ručně míchali. Hodně to naši rodinu stmelilo. Bylo to v roce 1967.

MÁMA BYLA GENERÁL

Táta byl ředitel školy, později měl za úkol vybudovat v Jablunkově zvláštní školu, které také řediteloval. Ale doma nepanoval, tam vládla rázná maminka. On jako každý chlap někdy protestoval a občas si prosadil své, ale každému bylo jasné, kdo je u nás tím generálem.

PRVNÍ CHEMICKÉ POKUSY

Moje první chemické pokusy. Strouhali jsme s kamarády sirky do prázdných nábojnic z malorážky a práskali do toho kladivem. Serioznější experimenty s kyselinou a louhem jsem dělal později, k nelibosti maminky na její starožitné komodě. Byla silně poleptaná a rodiče ji nechali později zrestaurovat.

JAK JSEM SBALIL MANŽELKU

S manželkou jsem se seznámil na plese Střední knihovnické školy. Upřímně, potřeboval jsem písařku k přepsání diplomové práce. Nakonec jsem jen používal její psací stroj. Měla elektrický, zvládl i deset průklepů. A k tomu jsem našel celoživotní partnerku.

O CIMRMANOVI V BRAZÍLII

Mám rád Járu Cimrmana a připravil jsem jednou studentům v Sao Paulu přednášku v angličtině na téma českého génia. Překvapilo mě, jak vážně to vzali a diskutovali, navzdory tomu, že chyběl kontext s dobou i reáliemi. Hlášky v mém překladu samozřejmě nemohly český humor dokonale postihnout.

BUZERACE NA HRANICÍCH

Koncem dubna 1985 jsem vyrazil s naší Škodou 120 přes Cínovec do NDR a dále NSR do Hannoveru na tamější univerzitu. Jenže mě z Cínovce vrátili kvůli špatně procleným věcem zpět do Prahy. Cestou se mi rozbilo auto, takže návrat byl vlastně pozitivní. Opravili mi ho a odjel jsem o dva dny později. Ještě na hranicích obou německých států mi ti východní lustrovali auto, zda nepřevážím emigranta.

JAGGER MĚ VŽDYCKY DOSTANE

Zpívám ve sboru Canticor už čtyřicet tři let, takže mám se sborem vztah jen o rok kratší než s manželkou. Zpívám bas a ročně tak čtyřikrát vystupujeme i v Praze. Hudba je mým celoživotním koníčkem, mám rád Smetanu, Dvořáka, Mahlera, Bacha a další. Samozřejmě i Beatles. Ale Rolling Stones mě nepřestávají udivovat dodnes. Jejich hudbu si vždy vychutnám a netajím se z obdivu k Micku Jaggerovi, který navzdory životnímu stylu, který kapela vedla, dodnes běhá po pódiu jako fretka.


CELÝ ČLÁNEK A PODROBNOU MAPU S VOLEBNÍ ÚČASTÍ NAJDETE V NEDĚLNÍM AHA!


Do Zemanova štábu přijela sanitka

Zeman po výhře ponížil reportéra ČT:  „Mluvíte jako mutant.“ A pochválil Okamuru

Video se připravuje ...


Jiří Drahoš uznává porážku a gratuluje Miloši Zemanovi

Video se připravuje ...


Projev Miloše Zemana po opětovném zvolení prezidentem

Video se připravuje ...

 

Miloš Zeman opět prezidentem: Podpořit ho přijela i Kačenka

Video se připravuje ...


Poražený Drahoš: „Bylo to těsné, nezvítězil jsem, ale nejsem poražen“

Video se připravuje ...




Přečtěte si
-bello-
28. 1. 2018 • 20:58

xsedmikraska při volbě hlavy státu se nehodnotí, jestli se adept zadejchává, ale kterým směrem stát kočíruje.A takový Drahoš by se ani nezakuckal a klíďo by vás přes plot přehodil vedle k Macronovi a Makrele a to v zájmu priorit EU . A vynikající a známý předskokan různých stran a straník mnoha polistopadových stran Stropnický si bohužel uvázal na krk lůzu rodinky Žilkové.Tu v Suchdole neukočíroval a na Hradě , dle mého, by dělali všichni s Agátou a Žílou ještě větší paseku, než Zeman. A stará Žilková by vás vyzývala, abyste byla přátelská k migrantům, protože ještě jednou ráda si do Němec pro cit : " samce dojedete " A co se týče mě, tak já si myslím, že vůůůbec nemáte tušení, která bije

xsedmikraska
28. 1. 2018 • 19:24

Osobně neznám ani jednoho adepta na prezidenta (jako většina voličů) a tak si nedovolím, co si dovolují zdejší v diskuzi a to hrubě napadat a urážet. Hodnotím jako většina to, co vidím a slyším. Taky vím, že ne vždy je dobré, pokud nám osud plní naše přání. Cožpak příznivci Zemana nevidí, že by potřeboval již odpočinek? Nevidí, jak při řeči ztěžka dýchá, odfukuje, jak je pohled jeho očí bolestivý? O fyzické stránce nemluvě. Co se týká Drahoše, ten sice nezvládal souvislou a plynulou řeč a ten přebrept s těmi 10 miliony voličů, byl dost fatální. Nicméně věřím, že by se časem zdokonalil. Jeho pozice byla horší, protože soupeřil s někým, kdo s prezidentováním měl již zkušenost. Čas ukáže, jak oba pánové svou situaci zvládnou. Konec voleb není konec jejich růstu, případně úpadku. Škoda, že mezi adepty na prezidenta nebyl např. Stropnický. Ten by byl podle mne ideál.

kathynka
28. 1. 2018 • 16:25

Lea61 - není co dodat, naprosto souhlasím s Vámi Neodpustím si však dodatek: v tom chrlení jedu vede Ponistová která podle sebe soudí jiné. Zlá paní...

hejhej
28. 1. 2018 • 10:15

jity: Drahošova kampaň za desítky milonů byla jen házení špíny na p. Zemana a to jeho příznivci nazývají slušnost ? Navíc se v politice vůbec nevyzná, což dokázál v přímém přenosu.

jity
28. 1. 2018 • 09:47

Pořád slyším od našich umělců, že Drahoš je slušnost, ale já jsem viděla jen aroganci a namyšlenost. Od Zemana už víme co čekat, občas si do té huby nevidí, ale nečekám zákeřnost, jakou se projevil právě Drahoš.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.