5 let proměn první dámy Zemanové: Stydlivka, nebo drsňačka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

5 let proměn první dámy Zemanové: Stydlivka, nebo drsňačka?

Ivana Zemanová zkusila spoustu změn vzhledu.
Ivana Zemanová zkusila spoustu změn vzhledu. (archiv)

Kdo z vás ji zná? Už pět let dělá Česku první dámu a lidé si ji »zvolili« i na dalších pět. A přece zůstává Ivana Zemanová (52) záhadnější než hrad v Karpatech. Navenek stydlivá myška přece jen postupně odhalila svou duši potetované drsňačky, kterou fascinuje armáda a zbraně.

V první předvolební prezidentské kampani se téměř neukázala a její roli přebírala dcera Kateřina (24). V průběhu let se pak přece jen osmělila a svého muže začala doprovázet do krajů a občas i na zahraniční cestu. I při nich ale zachovávala bobříka mlčení. Žena prezidenta Miloše Zemana (73) téměř nedává rozhovory, a když už přece jen, tak písemně. Ostře promluvila jen párkrát a to výhradně, aby hájila svého muže. Třeba před nařčením, že moc pije nebo že je vážně nemocen.

Kvér i tetování

Své soukromí si střeží jako ostříž, přesto ale na ni postupně začaly vyplouvat nečekaná zjištění. „Moje žena už si vyřídila zbrojní pas. A má řádný revolver. No tak doufám, že mě bude chránit před teroristy,“ prozradil Zeman v červenci 2016 v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. Zálibu v military pak paní Ivana ukázala i v září 2016 na Dnech NATO v Ostravě. Navlékla se dokonce do maskáčů a vypadala šťastnější než v těch často nepříliš slušivých společenských ohozech.

Svou drsnou duši pak první dáma podtrhla i tetováním. Na jejím rameni se skví symbol temných sil, krvežíznivý netopýr.

Blond i bruneta

Představu o usedlé dámě ale Zemanová boří i neustálými proměnami své vizáže. „Ani černá ani blondýna, někdy tak a jindy taková,“ jakoby pěl právě o ní Karel Gott. A jako výraznější světlovláska se nyní na rozdíl od první kandidatury zapojila do boje o znovuzvolení svého muže. Vedla tým, který sbíral podpisy. „Souhlasila jsem proto, že si vážím svého muže,“ zdůvodnila to. I když se znovu nijak výrazněji neprojevovala... Byl to i tak malý krůček pro lidstvo, ale velký skok pro Ivanu Zemanovou.

Styl a barva vlasů:

Hledání není u konce

Změny vzhledu jsou u Ivany Zemanové podle Petra Lukeše z Asociace vizážistů a stylistů na roli první dámy až nezvykle časté. „U vlasů udělala pokus v podstatě všeho. Byla u blonďatých, přes tmavé, rezavé bary, ombre efekty, melíry a problém je, že skákala od jednoho k druhému,“ říká stylista, který vůbec nefandí jejím blonďatým pokusům.

„Je to první dáma, není to modelka, která by měla být odbarvená na blond a ohromovat jinakostí. V obdobích, kdy měla tmavé vlasy, tak bylo vidět i v rysech v obličeji, že ji to zjemní a vypadá přirozeněji,“ soudí Lukeš. I při hledání celkového stylu během pěti let podle Lukeše skákala Zemanová od krajnosti do krajnosti: „Její hledání není u konce… Myslím si, že ještě nenašla styl ke své postavě lichotící. Přijde mi, že se tam prostě necítí jako ryba ve vodě.“

Jaké jsou první dámy Evropy:

Nejšarmantnější: Francouzská »babička«

Na Francouzky zkrátka nikdo nemá. Po bohémské Carle Bruni (50), jejíž postelí proplul jak současný prezident Donald Trump tak třeba i zpěvák Mick Jagger, přišla šarmantní »babička«. Brigitte Macronová je o čtvrtstoletí starší než její bývalý student, prezident Emmanuel Macron. Přesto neváhá vzít si takové mini, až se tají dech.

Nejutajenější: Slovenská »mamina«

Žena slovenského prezidenta Andreje Kisky Martina (41) se doma v Popradu stará o tři děti, to poslední porodila vloni. Tato ekonomka už při zvolení svého muže v roce 2014 avizovala, že chce zůstat v pozadí. Na veřejnosti se neukazuje a manžela nedoprovází na služební cesty, a dokonce jí nevadí, že za ni někdy zaskakuje manželka ministra zahraničí.

Nejpřekvapivější: Lucemburský »hoch«

V roli faktické první dámy ve Velkovévodství lucemburském se usadil fešácký architekt Gauthier Destenay (37). Lucemburského premiéra Xaviera Bettela (42) si vzal před třemi lety. A loni na summitu v Bruselu si klidně stoupl mezi manželky státníků. A to hned za Emine Erdoganovou (62), manželku tureckého prezidenta zahalenou v hidžábu.

 Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.