První dáma prozradila, jaké cukroví peče Zemanovi! Čtěte její RECEPT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

První dáma prozradila, jaké cukroví peče Zemanovi! Čtěte její RECEPT

Pusinky má prezident nejraději.
Pusinky má prezident nejraději. (Aha! - Ladislav Křivan a KPR)

V kuchyni Lumbeho vily to voní jako v cukrárně. S válečkem, vykrajovátky a troubou tam válí první dáma české republiky – manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana. Ta prozradila všechno o tom, co si žádá mlsný jazýček jejího manžela…

Zemanovi prý peče „jen“ pět druhů curkoví – linecké, sněhové pusinky, vanilkové rohlíčky, pracny a pařížské rohlíčky. Její manžel se sice pečících radovánek neúčastní, zato jí však pomáhá dcera Kateřina. „Peče se mnou každý rok. Musím říct, že je velmi šikovná a baví ji to,“ řekla Blesku první dáma.

Podle Ivany má její muž nejraději linecké a právě sněhové pusinky. Ty si letos dopřeje v Lánech, kde budou jako rodina trávit letošní svátky, společně se Zemanovým synem Davidem.

Recept na sněhové pusinky Ivany Zemanové

Ingredience:
* Sníh ze čtyř bílků
* 31 dkg krupicového cukru
* 2 vrchovaté lžíce ořechů (1/2 vlašských, 1/2 lískových)

Postup:
Do sněhu zašlehejte 3/4 dávky cukru. Poté přidejte 2 vrchovaté lžíce namletých ořechů a vmíchejte zbytek cukru. Pečte zlehka při 100 stupních, následně vysušujte při 70 stupních.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.