Neurochirurg o vyhlídkách Michaela Schumachera: Má šanci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neurochirurg o vyhlídkách Michaela Schumachera: Má šanci!

Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano
Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano (Profimedia.cz)

Jak je na tom legendární Michael Schumacher (49)? Ví se pramálo, ale na návrat do normálního života to podle lékařů nevypadá. Něco jiného si myslí neurochirurg Mark Obermann. Podle něj šance existuje!

Po fatálním úrazu hlavy z prosince 2014 zůstává »Schumi« ukrytý před světem ve svém švýcarském sídle. O legendu F1 se stará speciálně vyškolený lékařský tým, který je mu čtyřiadvacet hodin denně k dispozici. Za tuhle exkluzivní péči platí jeho rodina údajně čtyři miliony korun týdně.

Právě intenzivní péče by mohla podle experta na poranění hlavy Marka Obermann vést ke zlepšení. Prý to ukazují nové švédské studie. „Michael má pořád naději. Řada pacientů, kteří jsou čtyři roky ve vegetativním stavu, se navrací k vědomí. Studie prokázala, že se tak děje ve 30 až 40 procentech případů,“ uvedl Obermann pro web news.com.au.

I když manažerka německého pilota Sabine Kehm odmítla spekulace o zlepšeném stavu, může se podle Obermann pilot vrátit k normálnímu životu. „Pacient pak vnímá a vidí, jak jejich děti či vnoučata vyrostly, co všechno je jinak, jaké změny se udály v jejich rodině nebo v okruhu jejich přátel,“ uvedl německý odborník.

Podle něj pomáhá i přítomnost manželky Corrin a dětí Marie a Micka. „Předpokládá se, že pacient tyto hlasy slyší a dobře vnímá své okolí. Navíc je prokázáno, že se tak děje v mnohem intenzivnější míře, než jsme si původně mysleli,“ dodal uznávaný neurochirurg.

Více o Michaeli Schumacherovi čtěte zde >>>



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.