Zánět slinivky Ditmara (44) málem zabil! Čerešňáková popsala všechny komplikace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zánět slinivky Ditmara (44) málem zabil! Čerešňáková popsala všechny komplikace

Eva Čerešňáková promluvila o tom, jak probíhala nemoc Martina Ditmara.
Eva Čerešňáková promluvila o tom, jak probíhala nemoc Martina Ditmara. (Foto: Robert Klejch, archiv Blesku, facebook.cz)

Majitel České Miss Martin Ditmar svedl těžký boj o život. V noci z 9. na 10. srpna byl hospitalizován s akutním zánětem slinivky břišní na JIP. Pár dnů to vypadalo, že se jeho stav lepší, jenže pak vzaly událostí rychlý spád. Lékaři mu mnoho nadějí na život nedávali.

Po čtrnácti dnech v nemocnici byl Martin Ditmar ve stavu, kdy musel být napojen na umělé dýchání. „S tím byl Martin uveden do umělého spánku a převezen na ARO. Zánět v těle byl příliš silný a začalo to ovlivňovat jednotlivé orgány. Stav se postupně zhoršoval, řešila se i možnost převozu vrtulníkem do Prahy, ale byli jsme informováni, že by to nepřežil. Vzhledem k tomu, že mu průběžně selhaly všechny orgány a s tím prodělal několikrát silnou otravu krve, byla šance na přežití asi 1 %. Martin byl dva měsíce v umělém spánku a dva měsíce bojoval o život," uvedla jeho partnerka Eva Čerešňáková na sociální síti.

Lékaři se rozhodli vyčkat s chirurgickým zákrokem do poslední chvíle a raději zvolili formu léčby bez otevření pacienta. „Operace s sebou nesla tolik rizik, že šance na přežití operace v daném stavu by byly velmi malé. Martinovo tělo v sobě zadržovalo přes 20 litrů tekutin, což bylo jak přirozeným vývojem, tak zvoleným typem léčby. Teprve v půli října přišly náznaky k lepšímu, orgány postupně začínaly plnit své funkce a tato tendence se již udržela. S koncem října Martin opustil ARO a strávil další dva týdny na "ARO - Následná intenzivní péče", kde ho teprve definitivně odpojili z umělého dýchání a mohl začít zase mluvit. Začal postupně jíst a začal s rehabilitací. Za ty dva měsíce v kómatu přišel o veškeré svalstvo a nedokázal se hýbat. Učil se znovu hýbat rukami, zvedat je, stejně tak nohama, učil se sedět, několik týdnů nebyl schopný chodit, ale s každým dnem dělal za pomoci lékařů a sester ze zlínské nemocnice pokrok," dodala Čerešňáková.

Martin Ditmar se momentálně nachází v domácí léčbě. Jeho cesta k úplnému uzdravení ale bude ještě dlouhá.

Nová Česká Miss 2017 Habáňová ukázala sexy křivky při focení!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.