Zemřela opatrovnice Jiřiny Jiráskové (†81) : Dědictví se nedočkala... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zemřela opatrovnice Jiřiny Jiráskové (†81) : Dědictví se nedočkala...

2011 Alena doprovodila Jiřinu na oslavu 80. narozenin.
2011 Alena doprovodila Jiřinu na oslavu 80. narozenin. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Dědictví po Jiřině Jiráskové (†81), které prokazovala služby 20 let, se už nedočká. Alena Rýznerová (†79) několik let bojovala s rakovinou prsu, ale zemřela na následky léčby, která jí úplně zničila plíce. Herečku přežila o čtyři roky... 

Alena už neopouštěla byt, byla závislá na péči dcery Jany Grametbauerové. „Maminka byla čtrnáct dní v léčebně v Janově. Máme blízko chalupu, navštěvovali jsme ji, ale její stav se, bohužel, strašně zhoršil. Už nemohla ani vstát,“ popisuje Jana poslední dny matčina života. Vzali si Alenu domů, jenže plíce zničené ozařováním nepracovaly a matka se dusila. 


Nejbližší duše legendární herečky zemřela v nemocnici na pražském Karlově náměstí, kde ji lékaři napojili na dýchací přístroj a zbavili bolestí. „Teď už je jí dobře a určitě si tam nahoře povídá s Jiřinkou,“ dodala Jana Grametbauerová dojatě.
Jirásková původně slíbila Aleně za věrné služby zlatou cihličku a briliantové prsteny, které jí věnovali početní mužští obdivovatelé.  Za služby jí totiž Jirásková neplatila jako jiným. Přitom ji její společnice doprovázela například i na karlovarský festival, do divadla, jezdila s ní do Malenic. Starala se dokonce už o hereččinu maminku Antonii (98), byla u ní, když v roce 1998 vydechla naposledy. Když ale Jirásková sepisovala poslední vůli, odkázala vše Janě Svítivé (59) z Malenic.

Na video s Jiřinou Jiráskovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.