Jiří Suchý křtil - Walda je zlatý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jiří Suchý křtil - Walda je zlatý!

Matuška už dostal za své legendární písně, které jsou na pultech pouhé dva týdny, Zlatou desku.
Matuška už dostal za své legendární písně, které jsou na pultech pouhé dva týdny, Zlatou desku. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Sraz tří ušlechtilých kolegů ze Semaforu. Tak nějak vypadal křest prvního DVD Slavík z Madridu a stejnojmenného dvojalba Waldemara Matušky (75). Za legendárním Waldou totiž přišli zpěvák a podnikatel Karel Štědrý (70) a herec a básník Jiří Suchý (75), kteří s ním prožívali začátky s Divadle Semafor.

Suchý nakonec Matuškova nová »miminka«, jejichž matkou je vydavatelství Supraphon, i pokřtil.

Waldemar Matuška, který před několika týdny přijel do Čech, aby zde zazpíval na svém velkém koncertním turné, a příští týden se už vrací domů na Floridu, pokřtil své nové DVD Slavík z Madridu a stejnojmenné dvojalbum svých největších hitů společně s těmi, kteří patří mezi jeho nejbližší. Kromě obou hudebních hvězd ze Semaforu, jeho manželky Olgy a syna Waldy juniora ale nikdo další nedorazil. Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou nebo Evu Pilarovou, kteří s ním nazpívali spoustu slavných duetů, na křtu v restauraci La Bodega vidět nebylo.

„Bohužel jsme nemohli přijít. Jsme v Přerově na tenisovém turnaji a nemůžeme odsud odjet,“ omluvili svoji neúčast Martin Michal, manažer a manžel Heleny Vondráčkové, který dělá manažera i Matuškovi. A Gott zase slavil roční narozeniny svého muzea Gottland v Jevanech.

Jako hlavní host a kmotr obou kompaktů se nakonec představil klasik české písňové tvorby Jiří Suchý. Toho si prý Waldemar vybral, protože byl i jedním ze spolustvořitelů celého jeho repertoáru a pomohl mu tak vytvořit jeho uměleckou postavu. „Je mi ctí být kmotrem tohoto DVD i alba, které je plné těch největších hitů,“ pronesl Suchý. Když zrovna nekřtil, tak se po většinu času věnoval své mladičké manželce Markétě.

Dvojalbum je velkým shrnutím umělecké dráhy Matušky od dob Semaforu až po songy těsně předcházející dobu, kdy v roce 1986 emigroval za »velkou louži«. A prodej dvojalba s hity jako Tisíc mil, Vzpomínka na San Francisco, Růže z Texasu nebo Sbohem lásko dostal Walda přímo na křtu Zlatou desku Supraphon Music! Na DVD je zase málem čtyřicet hitů v televizní podobě, jak je Walda v letech 1961 až 1990 natočil. A nechybí ani spousta filmových ukázek a bonusy, mezi kterými jsou i video ukázky z rodinného archivu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.