Desetibojař Roman Šebrle: Kraluje i na hřišti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Desetibojař Roman Šebrle: Kraluje i na hřišti!

Roman Šebrle je geniální nejen jako desetibojař, ale i coby fotbalista!
Roman Šebrle je geniální nejen jako desetibojař, ale i coby fotbalista! (Aha! – Josef Mašek)

JÍLOVÉ U PRAHY – Málem tisíc diváků bylo zvědavých na start populární Amfory, týmu českých osobností, který přijel do Jílového u Prahy ke svému 561. zápasu historie.

Málem tisíc diváků bylo zvědavých na start populární Amfory, týmu českých osobností, který přijel do Jílového u Prahy ke svému 561. zápasu historie. Přivítalo je krásné slunečné počasí a k tomu fanoušci viděli nejen řadu známých celebrit a úsměvný přátelský fotbal, ale i čtrnáct gólů! Amfora zaslouženě zvítězila 8:6 nad strarou gardou FC Jílové. Hlavní hvězdou zápasu se stal jednoznačně olympijský vítěz, desetibojař Roman Šebrle (32), který čtyřikrát skóroval a ještě dvakrát připravil gólovou příležitost, kterou proměnili Ota Balage a Roman Skamane. Šebrle zkrátka kraluje i na hřišti!

„Tak to by byl útočník pro reprezentační tým ČR. Při střelecké bídě současného národního týmu by Romana bral trenér Karel Brückner všemi deseti,“ prohlásil po zápase o Romanovi prezident Amfory Petr Salava. Autorem zbylých dvou branek Amfory byl Vladimír Hruška.

V sestavě Amfory se objevili Josef Dvořák, Vladimír Hron, Karol Dobiaš, František Jakubec, Václav Tittelbach, Jiří Sedláček, Karel Bláha, Pavel Poulíček, Tomáš Savka, Zbyněk Merunka, Horst Siegl, František Veselý, Karel Vágner, Petr Salava nebo nováček týmu exsparťan Jiří Novotný, který se Spartou získal třináct mistrovských titulů.

Hostem v dresu Amfory byl i jedenáctiletý vnuk Jiřiny Bohdalové Vojta Staš, syn herečky Simony Stašové. Když byl Vojta v zápalu hry soupeřem faulován, projevila se čestná výkopářka Amfory Jiřina Bohdalová jako správná babička. Zavolala na faulujícího hráče: „Ještě jeden faul a vlítnu na hřiště a vyřídím si to s vámi!“

Během zápasu se držela i minuta ticha, protože to bylo na den přesně deset let, co Roman Skamene vstřelil naposledy branku. Asi tři minuty poté se Roman Skamene opravdu trefil. „Tak to bylo o fous. Tolik práce s přípravou minuty ticha a Roman nám to málem zkazil…“ poznamenal k tomu bavič Petr Novotný.

Hodně toho během zápasu naběhal Josef Dvořák. Zcela nepochopitelně se ale téměř nepotkal s míčem, ale když se vracel po vystřídání na lavičku, hrdě hlásil: „Nic jsem nepokazil…“ Utkání rozhodovala půvabná Dagmar Damková. „Beru to jako přípravu na mistrovství světa v kopané žen v Číně, kam pojedu brzy pískat. Jen mě zaskočilo, když mne uprostřed zápasu vzal Vláďa Hron za ruku a zeptal se mě, zda bych se nešla někam projít,“ smála se Damková.

„Skončili jsme jarní sezónu. Ze sedmdesáti nabídek letos uspokojíme jen deset pořadatelů. V současnosti je o Amforu takový zájem, že se už připravuje například smlouva na utkání Amfory na 8. června roku 2009. To už vím, že ten den budeme hrát ve Chvatěrubech u Mělníka,“ dodal Petr Salava.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.