Vondráčková zavelela: Dnes bez kravaty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vondráčková zavelela: Dnes bez kravaty!

Helena s Martinem si koncert opravdu vychutnala. Druhý den ráno jí ale náladu zkazil nelichotivý rozhovor v jednom týdeníku s jejím tatínkem. A přitom Helena se rodinné vztahy snažila zachránit, seč mohla.
Helena s Martinem si koncert opravdu vychutnala. Druhý den ráno jí ale náladu zkazil nelichotivý rozhovor v jednom týdeníku s jejím tatínkem. A přitom Helena se rodinné vztahy snažila zachránit, seč mohla. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Hudební dárky od hvězdných hostů a letitých pěveckých přátel Karla Gotta, Jitky Zelenkové, Jiřího Korna, Václava Neckáře, Marty Kubišové či Moniky Absolonové, ale i kratičké sólo od Jiřiny Bohdalové! Takové byly oslavy šedesátin zpěvačky Heleny Vondráčkové na pražském Žofíně, které se nesly v neděli večer ve značně neformálním duchu. A povel k letní uvolněnosti poslechl i Karel Gott!

  • Sólo pro »Bohdalku«
  • Hubená Macháčková
  • Nečekané »okno«

Věčně elegantní Gott přišel sice poslušně bez kravaty, ale zato s přítelkyní Ivanou Macháčkovou, s níž seděl v první řadě. A když Mistr na druhou polovinu koncertu zmizel do zákulisí, aby se připravil na svůj výstup i přání »Heleno, jsem šťastný, že jsem mohl žít ve tvé době«, nahradila ho na jeho místě vedle Ivany Jiřina Bohdalová. Ta si z první řady i zazpívala pár tónů písničky na hudbu Karla Svobody Lásko má, já stůňu, a po koncertě se divila, proč je Macháčková tak hubená. „Nejsi nemocná?“ ptala se starostlivě. „Jsi hubená jako lunt,“ přikyvovala i oslavenkyně Helena. „Jsem v pořádku. Nezhubla jsem tolik, je to hlavně v obličeji. Ale ještě pár kilo a budu Miss,“ smála se Macháčková, která byla vždy krev a mlíko.

Největší úspěch na koncertě měla Helena ale se »starými« kamarády Neckářem a Kubišovou, s nimiž zazpívala několik hitů legendárních Golden Kids. „Tehdy nám režim znemožnil dobýt pódia,“ vzpomínala Helena. „Tak je dobudeme teď!“ rozhodli Kubišová s Neckářem, který si přinesl i pultík s texty. To kdyby měl výpadek paměti, kterým občas po mrtvici ještě trpí. Malé »okno« ale měla nakonec sama Helena, a to když při zbrusu nové písničce na kus sloky ztratila slova.

„Šedesátku si nepřipouštím, proč taky? Vždyť některým z vás, co tady se mnou dnes jste, už taky bylo šedesát,“ okomentovala to oslavenkyně s humorem a s tím, že do důchodu se zatím rozhodně nechystá.

Slavili i Němci!

DRÁŽĎANY – Životní jubileum Heleny Vondráčkové (60) zaznamenali i v Německu, kde je Helena velmi populární! A kromě deníku Aha! byli zástupci německého nejčtenějšího deníku Bild jedinými novináři, kteří na přísně střeženou oslavu dostali pozvání.

V letních šatech od návrháře Roberta Cavalliho podle nich vypadala zpěvačka opravdu svůdně. „A jak jste dokázala, že i v šedesáti vypadáte tak skvěle?“ ptali se jí. „Jím mnoho jogurtu, müsli, hraji často tenis a jsem obklopená spoustou lásky!“ zněla odpověď. Tou velkou láskou označuje manžela Martina Michala. On oslavu zorganizoval a dokázal Helenu překvapit svým dárkem – náhrdelníkem z bílého zlata! „Stál jako nová Škoda Superb,“ prozradil Bildu dokonce Martin (855 000 korun – pozn. red.). „Ale Helena je přece milionová ženská!“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.