Pomeje (52) o boji s rakovinou: DÍRA V KRKU A SLAVÍK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pomeje (52) o boji s rakovinou: DÍRA V KRKU A SLAVÍK!

Krk má Pomeje spálený do masa.
Krk má Pomeje spálený do masa.  (Foto aha! - Mária Rušinová)

Když dokončil poslední třiatřicáté ozařování kvůli rakovině hrtanu, musel Jiří Pomeje (52) podepsat závažný souhlas. „Podepsal jsem, že kdybych se dusil a dostal se do kómatu, souhlasím se zavedením slavíka do krku,“ svěřil Pomeje.

Dušení po ozařovíní hrtanu je prý velmi časté. „Tak zatím dýchám, ale kašlu krev,“ říká Jirka, kterému ozařování spálilo krk do živého masa.
„Bolí to asi tak, jako když se spálíte, máte všude puchýře a oni vám potom prasknou,“ popisuje Jiří, který stále neví, jestli se rakoviny zbavil.

„To se uvidí asi za měsíc při vešetření. Zase mi vsunou kamerku do krku, udělají rozbor krve a čeká mě i magnetická rezonance,“ komentuje Pomeje. Do verdiktu lékařů bude žít v obrovském napětí. „Pokud mi tam ještě něco zůstalo, tak se operace a chemoterapií nevyhnu, to mi je naprosto jasné, stejně jako, že se mi hlas v tomto případě už nikdy nevrátí,“ říká odevzdaně. A proč bude čekat tak dlouho, než lékaři zjistí, jak na tom je?

„Protože nemám jen spálený krk zvenčí, ale i zevnitř, všechno je to oteklé. Musí to splasknout, aby něco vuiděli.“
Každopádně Jirka chce teď ještě zkusit biologickou léčbu a různé podpůrné věci. „Třeba se říká, že se má pít řepa s mrtkví a tak dále a tak dále. Rozhodl jsem se, že vyzkouším všechno. Zkazit tím nic nemohu,“ míní Pomeje.

Na video s Jirkou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
size73
2. 7. 2017 • 16:01

anavi942 samozřejmě vám gratuluji,zda jste se vyléčila formou"víra tvá tě uzdraví"a zároveň souhlasím,že pozitivní mysl je fajn ať se jedná o cokoliv a zdraví zvlášť,ale vy jste měla zřejmě štěstí,že vám nemoc zjistili včas a nejspíš v rozsahu léčitelným operativně nebo onkologickou léčbou,ale jsou bohužel případy,kdy tělo i mysl bojují ze všech sil,ale šance na uzdravení tady není,jen je možné prodloužení života.Panu Pomejemu držím palce a víru jak v sebe tak v lékaře.

6010
30. 6. 2017 • 16:09

Já tomu, co zde píšete zcela věřím.Vše je v hlavě.Ale každý na to nepřijde, nebo stačí nevěřit.

6010
30. 6. 2017 • 16:06

Chudák, za co to má? Ale Jirka je bojovník.Tak držíme palce, ať tento boj vyhraje

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.