Nevyhráli, sny ale plní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nevyhráli, sny ale plní

Dárek předal Jaroslav Molnar s Ivou Kubelkovou (vpravo) své chráněnkyni a její matce na Staroměstském náměstí.
Dárek předal Jaroslav Molnar s Ivou Kubelkovou (vpravo) své chráněnkyni a její matce na Staroměstském náměstí.

PRAHA – Taneční pár z Bailanda, pražský strážník Jaroslav Molnar a modelka Iva Kubelková, v soutěži sice nevyhrál, ale svého snu pomoci tělesně postižené Ivě Kepprové (15) k bezbariérovému bydlení se nevzdal.


„Vítězství je to, že lidé stále chtějí pomáhat,“ řekla včera Iva Kubelková. Důkazem je, že pár našel sponzora, díky kterému mohli včera školačce předat invalidní vozík vážící jen 9,5 kila v hodnotě asi 80 tisíc korun.

Radostné setkání se uskutečnilo na Staroměstském náměstí. „Jsem šťastná, že se mohu pohybovat samostatně a nejsem na nikom závislá,“ reagovala Iva a dárek hned vyzkoušela. S dívkou, která se právě chystá k přijímačkám na gymnázium, chce pár společně se strážníky zůstat v kontaktu i nadále. „Je naše kamarádka. Na týden pojede s námi a s dětmi z Dětského domova Sázava na prázdniny,“ říkají. Právě kolegové pomohli Jaroslavu Molnarovi Ivu před soutěží najít prostřednictvím nadace, která se stará o postižené děti. Nápad vytančit pro někoho dobro se ale zrodil v hlavě strážníkovy tety. „Slyšela o soutěži, a protože věděla, že jsem měl k tancování vždy blízko, zavolala mi,“ vzpomíná Molnar. V plnění snů Ivy hodlá nadále pokračovat.


Autor: (vet)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.