Troška kritizuje české pohádky: Princezny jako prostitutky z E55! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Troška kritizuje české pohádky: Princezny jako prostitutky z E55!

Zdeněk Troška se nebojí říct co si myslí!
Zdeněk Troška se nebojí říct co si myslí! (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Jeden z našich nejznámějších režisérů Zdeněk Troška momentálně natáčí pohádku Čertoviny. Do této pohádky se prý pustil, protože ho zklamaly pohádky, které jsme o Vánocích mohli vidět v České televizi. O které pohádky jde a co se mu na nich nelíbilo, se dozvíte zde…

Zdeňka Trošku postihlo zklamání z vánočních pohádek, a protože sám už pěknou řádku úspěšných pohádek natočil, nebál se k filmům upřímně vyjádřit. ,,Hlavně loňská Slíbená princezna mi vyrazila dech. Co si má člověk myslet o pohádce, ve které královna prohlásí jako první větu: ,,Koruna je těžká jako kráva.“ Zlatovláska tam vypadala jako balkánská teroristka a ostatní princezny jako prostitutky z E55. Já si myslím, že pohádka má ctít věky prověřená pravidla, má být noblesní a elegantní. Ale ať si to točí, jak chtějí – já touhle cestou určitě nepůjdu,“ řekl Troška v rozhovoru pro Blesk magazín.

,,Dvojku jsem ještě neviděl. Ale už v tom prvním díle byly divné věci. Můžu říct, já jsem chodil na náboženství, dělal ministranta, studoval jsem církevní dějiny – třeba i proto, abych se mohl s církevníky hádat. Nechápu, jak tam Jirka Strach, režisér, který je věřící katolík, mohl nechat třeba scénu, kde si malý Ježíšek hraje v nebi s malým Jidáškem! Jidáš byl přece normální člověk – co by dělal v nebi? Nebo jak může oddávat čert v kostele? To jsou nesmysly, které jsou v tomto žánru za čárou. Jsem přesvědčen, že do pohádky nepatří,“ odpověděl režisér na otázku, zda se mu líbil oslavovaný Anděl Páně.

Na video s Troškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
arnostarno...@...
12. 6. 2017 • 13:55

A má svatou pravdu to co dneska natáčí je humus na to se ndá dívat...... On sám vý jak natáčet a jak si dostat divákovi pod kůží což se mu dobře daří..... naše televize stají za pěkný kulový HOVN------ vánoce to je dávno pasé vše se opakuje do zblbnutí už se ani nedívám jelikož bych stoho dostal silné deprese P.Troška říká pravdu nahlas a asi se to někomu nelýbý ale smůla realita je taková jaká je...

vigela
11. 6. 2017 • 22:20

Mně se zase nelíbí filmy pana Trošky.

marhia
11. 6. 2017 • 20:01

To se ozval ten pravej,mluvit neumí a jeho pohádky jsou neskutečně uřvané,princezny uječené,princové blbé

ivoadler
11. 6. 2017 • 16:07

U Stracha mě nic nepřekvapuje. Je to wool! Věřící! Ať před kamerou či za kamerou, produkuje kraviny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.