Zdeněk Troška smutní: Prodělal miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zdeněk Troška smutní: Prodělal miliony!

Režisér Troška je z malé návštěvnosti filmu smutný.
Režisér Troška je z malé návštěvnosti filmu smutný. (Foto Aha! – Robert Klejch a film Strašidla)

Ani trochu do smíchu není Zdeňku Troškovi (63). Jeho nový rodinný film Strašidla během pěti týdnů vidělo v kinech pouhých 76 tisíc diváků a připravil investory o miliony! Přitom Troškovy komedie vždycky vydělávaly obrovské částky a bořily statistiky návštěvnosti kin.

„To víte, že je mi to líto,“ řekl Aha! smutně režisér. Sám ale o peníze nepřišel! Má totiž vždycky dopředu stanovený honorář. „Nejsem zlatokop. Proto ani nechci do filmu investovat svoje peníze, které by mi kolikrát mohly ty miliony vydělat. Já točím pro radost,“ vysvětlil Troška. „Někdo sežene peníze, ty mi jsou předány a já jako komunální služba natočím film,“ řekl a zdůraznil, že jeho honorář je neměnný. I když filmy jako Slunce, seno... nebo Babovřesky investorům vydělaly miliony, on nedostal jako režisér korunu navíc.

A jak si vysvětluje neúspěch Strašidel? „Shodli jsme se na pitomým termínu premiéry – 18. srpna. Byla nesnesitelná vedra, do kina nikdo nechtěl. A potom všude bylo, že je to pohádka pro dětičky a distributor ji nasadil přes den. Přitom je to normální rodinná komedie ze současnosti,“ odpověděl Troška. „Ale takový už je život. Jednou kina praskají ve švech, jednou ne. Hlavně, že jsme zdraví, ne? A já už se těším na krásnou jihočeskou pohádku, kterou začnu točit snad příští rok,“ ukončil celou věc režisér. Žádný propadák
Podle Trošky mají Strašidla v hlavní roli s Terezou Kostkovou (40), Carmen Mayerovou (72) a Jiřím Dvořákem (49) úspěch a vůbec se nedá hovořit o propadáku. „To opravdu ne. Teď na Festivalu Oty Hofmana v Ostrově nad Ohří získal dvě hlavní ceny – jak od dospěláků, tak od dětí,“ připomněl režisér.



Přečtěte si
6010
5. 11. 2016 • 16:56

Holt není film jako film.Některé jeho filmy byly dobré, ale některé děs.

-bello-
5. 11. 2016 • 11:51

Třeba jsou lidi opatrný po srágoře Babovřesků coby parafrází Sluncí , sen , jahod a erotik. A taky záleží, kdo v tom hraje.Ono totiž jít na Babovřesky a vidět jak blbě si vede Lucinka Vondráčková, anebo slyšet vyřvanou Žílu není med. A tak jeden zvažuje, jestli má jít i na Kostkovou, když bylo tak děsně překostkováno. Kromě toho, nějak se zadrnul v těch blbých názvech, měl to nazvat tak, aby bylo jasno. Takže čemu se diví ??? !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.