Maminka režiséra Trošky: 10 měsíců leží v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Maminka režiséra Trošky: 10 měsíců leží v nemocnici!

S bratrem Pavlem chtějí mít maminku na Vánoce doma.
S bratrem Pavlem chtějí mít maminku na Vánoce doma. (Foto Aha! – Mária Rušinová, Martin Přibyl)

Rozdává smích, kudy chodí. V soukromí je ale Zdeňku Troškovi (63) do pláče. Jeho milovaná maminka Růžena (87) už 10 měsíců leží v nemocnici a stráví v ní i Vánoce. Nikdo netuší, kdy ji lékaři propustí do domácí péče. „Je stále strašně slabá a nemůže na nohy,“ přiznal Aha! smutně režisér.

Už celé léto byl Troška mimo Prahu a užíval si domovských Hoštic u Volyně. To aby byl blízko maminky a mohl ji v nemocnici na jihu Čech denně navštěvovat. „Kvůli mamince jsem také musel zrušit natáčení pohádky. Místo toho jsem se choval jako důchodce, chodil na houby, četl knížky a koupal se ve Volyňce,“ prozrazuje.

Režisér byl ale silně přesvědčen, že jeho matka bude už na podzim doma v Hošticích, kde žije jeho bratr s rodinou a bude o ni vzorně postaráno. „Zmýlil jsem se. Takže v Praze nadále jen občas přespávám. U maminky chci být co nejvíc. Naštěstí to k ní mám z Hoštic jen tři kilometry,“ říká Troška. Lituje, že maminka, která byla vždy jeho prvním kritikem, nemohla jít ani na premiéru jeho posledního filmu Strašidla. „Až jí bude líp, tak jí ho pustím na videu,“ slibuje režisér. LDN je nutná
Paní Troškovou převezli do špitálu s celkovou dehydratací organismu. Dohromady ji dávali kapačkami a umělou výživou. Zdravotní stav se sice zlepšil, slabý organismus ale stále vyžaduje pobyt v LDN. „Mám o ni velký strach,“ stýská si režisér, jenž v roce 2011 přišel o tatínka Václava (†80), kterého známe coby otce Konopníka z trilogie »Slunce, seno«.



Přečtěte si
srdcovadama111
12. 12. 2016 • 14:52

Bezdětný Troška se nepostará o maminku na sklonku života? Stačí dohlédnout, aby pila a jedla a nemusí být na kapačkách. Důchodce v 63 letech už jste, rejžo.

ctenar
12. 12. 2016 • 14:39

Vánoce, (možná poslední), bude paní v nemocnici. To je synáčkům maminka tak na obtíž anebo už je v komatu?

ivanak
12. 12. 2016 • 12:25

Tak jestli to samé prožíváte,tak co píšete takové nesmysly,že péče synů vedla k dehydrataci.A nepište mi milá zlatá,vy moudrá květeno a běžte se starat a neseďte stále u diskusí,protože kdo se pořádně stará,nemá na to čas.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.