Zdeněk Troška (63): Nová pohádka natruc ČT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zdeněk Troška (63): Nová pohádka natruc ČT!

V posledních měsících se Troška nevěnoval ničemu jinému než pohádce.
V posledních měsících se Troška nevěnoval ničemu jinému než pohádce. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Petr Novotný, ara)

Princezny jako coury, operace siamských dvojčat, kulomety! To všechno rozpálilo ve vánoční pohádce Slíbená princezna nejen diváky, ale i samotného Zdeňka Trošku (63). Pod tlakem milovníku klasiky se pustil do práce a natruc České televizi točí Čertoviny.

„Přiznám se, že po odvysílání nových a řekněme víc než svérázných vánočních pohádek na ČT1 se na mě obrátilo hodně lidí, abych natočil zase nějakou opravdickou pohádku, milou a poetickou. A tak jsme dali hlavy dohromady a volně na motivy pošumavských báchorek napsali scénář k pohádce Čertoviny,“ prozradil režisér, kterého jedna z premiérových vánočních pohádek Slíbená princezna rozpálila doběla.

„Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se museli zbláznit, že něco takového dovolili vysílat. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě,“ řekl Aha! hned po odvysílání pohádky.

Natáčet by se mělo už dokonce koncem května a konec vidí filmaři na konec června. V hlavních rolích nešikovných pekelníků, kteří se vydají do lidského světa, se zhostí Jakub Prachař (33) a Dominick Benedikt Hájek (24). Sedláka si zahraje Oldřich Navrátil (64), statkáře Kopyta Jaromír Nosek (39) a v dalších rolích se objeví také známá jména jako David Gránský (25), Jana Bernášková (36) nebo Radek Holub (48). Premiéra je naplánovaná na příští rok 5. ledna.

Uniklo ze scénáře
Hlavními hrdiny jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli do pekla každý jednu hříšnou duši. Jejich úkol se jim však od počátku nedaří, spíše než aby lidi sváděli k hříchům, tak jim neúmyslně pomáhají. V přestrojení za čeledíny se dostanou na statek a zdá se, konečně budou mít úspěch. Vypočítavý sedlák totiž chce dceru Haničku provdat za nafoukaného statkáře Kopyta. Hanička však miluje čeledína Jana a aby vše dobře dopadlo, je potřeba vzít na pomoc pekelné síly.

Pohádková Troškova klasika
1987 - O princezně Jasněnce a létajícím ševci
1994 - Princezna ze mlejna
1999 - Princezna ze mlejna 2
1999 - Z pekla štěstí
2001 - Z pekla štěstí 2
2008 - Nejkrásnější hádanka
2011 - Čertova nevěsta

VIDEO: Zdeněk Troška se rozhádal s Novou! Kvůli penězům!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.