Ťukněte si s celebritou! Herec Ondřej Vetchý slaví 55! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ťukněte si s celebritou! Herec Ondřej Vetchý slaví 55!

Ondřej Vetchý slaví 55!
Ondřej Vetchý slaví 55! (Blesk)

55. narozeniny dnes slaví herec Ondřej Vetchý. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

 
 
Charismatický Ondřej Vetchý je oblíbený herec. Zazářil v desítkách filmů. Tmavomodrý svět, Příběh kmotra... a za Okresní přebor dostal Českého lva.

Jako herec debutoval Ondřej Vetchý už v devatenácti letech v dětském filmu Neříkej mi majore, kde si zahrál epizodní roli. Nakonec se ale rozhodl pro vystudování pražské konzervatoře, odkud zamířil do Činoherního studia v Ústí nad Labem a Divadla E. F. Buriana. Od roku 1989 je až do současnosti členem Činoherního klubu v Praze.

Ondřej Vetchý ztvárnil také nespočet filmových rolí. Jeho nejznámějšími filmy jsou S čerty nejsou žerty, Černí  baroni, Báječná léta pod psa, Kolja, Tmavomodrý svět a nejnovější film Příběh kmotra, kde ztvárnil hlavní roli inspirovanou „kmotrem“ Františkem Mrázkem. A v roce 2011 se stal hercem roku v divácké soutěži TýTý.
Nejvíce ale Ondřeje Vetchého vídáme doma na obrazovkách televize v nováckém seriálu Okresní přebor, kde ztvárňuje postavu Jirky Luňáka neboli Jiřina, a který měl pokračování i na filmových plátnech. Právě za filmové pokračování Okresního přeboru získal Ondřej Vetchý zlatou sošku Českého lva. Nově se také objevil v krimiseriálu české televize Případy 1. oddělení.

Když má Ondřej Vetchý trochu volného času, věnuje se bojovým sportům, které ho oslovily již v útlém věku. Zajímavostí je, že v judu dosáhl na úroveň 1. danu. 

Na video s Vetchým se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.