Vykopli Urbanovou, je stará! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vykopli Urbanovou, je stará!

Eva Urbanová
Eva Urbanová (Foto: Martin Hykl, ČTK a archiv ND)

Svou milovanou roli Libuše už Eva Urbanová (56) v Národním Divadle zpívat nebude. O svém konci se dozvěděla přesně den před svými 56. narozeninami.

Pro pěvkyni je to obrovská rána, v Libuši totiž hrála dlouhých 22 let. „Neměla jsem za sebe alternaci,“ vysvětlila Urbanová. „Jednou jsem vystoupila ve vysokých horečkách a pak se mi dýchalo čím dál hůř,“ svěřila Eva Urbanová Blesku, co se jí přihodilo před třemi lety. Nakonec se musela svěřit do rukou odborníků z Vojenské nemocnice ve Střešovicích. Tam podstoupila operaci dutin, která mohla ohrozit barvu jejího hlasu, ale byla nutná. Naštěstí se zákrok povedl.

Zpěvačka se cítí skvěle, ale přesto s ní zlatá kaplička dál nepočítá. „Eva Urbanová vystoupí osmého května v derniéře stávající inscenační verze Smetanovy opery Libuše. V nové inscenaci dá hudební vedení Opery prostor nové generaci pěvkyň,“potvrdil Blesku tiskový mluvčí ND Tomáš Staněk.

Podobný konec v Národním Divadle zažil před nějakým časem i Miroslav Donutil, když po 23 letech skončil jeho Sluha dvou pánů. Od nového šéfa činohry si dokonce vyslechl, že se jeho kus stal „velikým nacucaným klíštětem, které bylo nutné vykroutit“.

 



Přečtěte si
ellyane
5. 5. 2017 • 20:34

Dobrý večer všem, paní Urbanová je dáma kterou jen tak někdo nenahradí, velká škoda pro Zlatou kapličku a hlavně pro nás......

klara23_
5. 5. 2017 • 15:11

ano..asi tak jak pisete nevim na co namysleny gay reditel si ze zlaty kaplicky udelal svuj gay-style experiment a byznis. pro gay kamaradicky a jejich feminní inscenace a exhibice....dulezite jsou hlavne kostymy, malovani, provokace a hóodne hééreček. Umeni a invemnce az 2. miste. Bohuzel ma bezva kryti u gay ministra kultury Hermana..nekdejsiho to tajemnika gay kardinala Vlka.

ivoadler
5. 5. 2017 • 14:57

Já to vítám. Život není jen práce, tu uměleckou nevyjímaje. Kdo na tuhle základní pravdu zapomíná, je wool (krá va).

aurora45
5. 5. 2017 • 14:54

Národní divadlo pod novým vedením se stalo spíše travesti show. Jsem ráda, že jsem paní Urbanovou v Libuši (a jiných rolích) na této tenkrát ještě normální scéně mohla vidět a slyšet. O činohře nemluvím vůbec, tam se prostě chodit nedá. A je hrůzné, že na provoz kdysi slavného a jedinečného divadla jdou ty největší dotace! Není to nic proti mladým, ale zahazovat kvalitu?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.