Jarek Šimek - Zabil Shimiho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jarek Šimek - Zabil Shimiho!

Jarek Šimek zpívá jako o život a má elánu na rozdávání.
Jarek Šimek zpívá jako o život a má elánu na rozdávání. (: Archiv)

PRAHA – Největší skandál v dějinách Českého slavíka, Mrtvola showbyznysu, Neumí zpívat... Tak to byly časté výroky na konto zpěváka Jarka Šimka (33), když před lety vystupoval pod pseudonymem Shimi. „Shimiho jsem před časem jednou provždy zabil!“ přiznal deníku Aha! s úsměvem Jarek Šimek, kterému nedávno vyšlo novinkové album Vůle.

„Zasvěcení však už tenkrát věděli, že za Slavíkem stál manažer toužící za každou cenu po slávě svého tehdejšího koně a po návratnosti svých investic,“ vzpomíná Šimek, který poté zářil v muzikálech Pomáda a Popelka. Tehdy prošel tvrdými konkursy a ten, kdo neuměl, šel bez milosti od válu! Mnozí Šimkovi nedávali šanci na delší působení v pěvecké branži, ale on přežil Lunetiky, Holki a jiné tehdy velmi populární seskupení. A přežil i posměvačné útoky s tričkem »Co je to Shimi?«, které rozpoutal tehdy ještě ne příliš známý Leoš Mareš.

A kdo je vlastně Jarek Šimek? „Kluk z Moravy, který zpívá od čtvrté třídy a který nechal být zednickou lopatu a tvrdě dřel na tom, aby se mu splnil sen. Sen mít možnost zpívat lidem,“ přiznává Jarek, který v současné době skládá a nahrává ve svém Studiu 57 pro naše populární zpěváky. Před pár týdny také představil své nové cédéčko Vůle. „To album jsem nedělal proto, abych něco upachtil, nebo pro slávu. Tvořil jsem ho s potřebou sdělit lidem něco ze sebe a jsem šťastný, že ti, co ho slyšeli, tvrdí, že to je síla,“ dodává Jarek Šimek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.